Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin Düzenlediği Konserlerin Ücreti Üzerinden Yolsuzluk Yapıldığı İddiaları Gündeme Bomba gibi Düştü

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi son 1 yılda düzenlediği 3 konser için 1 milyon 300 bin lira ödedi, fakat aynı sanatçılar için Ak Partili Meclis üyeleri fiyat teklifi alınca gerçek ortaya çıktı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin Düzenlediği Konserlerin Ücreti Üzerinden Yolsuzluk Yapıldığı İddiaları Gündeme Bomba gibi Düştü
Yayınlama: 16.10.2022
A+
A-

Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği etkinlikler ve konserler için ödediği para ile Ak Partinin aldığı teklif arasında uçurum olması “ geçmişte düzenlenen tüm konserler ve etkinliklerde” aynı oyunun oynanabileceği ve yapılan konserler üzerinden yolsuzluk yapıldığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

 

Konu ile ilgili Ekim ayı meclis toplantısında konuşan Mustafa Birsen şu ifadeleri kullandı;

 “Son dönemde Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çeşitli organizasyonlar var. Şarkıcılar geliyor ve şehrimizde konserler veriyor. Eskişehir’in kültürüne ve sosyal yaşantısına katkı sağlamak amacıyla yapılan bu organizasyonlarda neler oluyor diye şehirde konuşuluyor.

Geçen ay gelen bir şarkıcı var. Biz İstanbul’daki firmadan teklif aldığımızda 250 bin lira denildi. Ancak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bu sanatçıya 625 bin lira ödeme yapmış.

Bulutsuzluk Özlemi isimli grubun konser fiyatını 50 bin lira olarak öğrendik. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi de bu gruba 325 bin lira ödemiş. Geçen sene konser veren bir sanatçının da konser fiyatı olarak 75 bin lira olarak bize iletildi.

Belediyemiz bu sanatçıya da 350 bin lira ödemiş. Bu konuda bir kafa karışıklığı var. Yılmaz Büyükerşen’den konu ile alakalı açıklama bekliyoruz.” dedi.

 

Kamuoyuna düşen konserlerde yolsuzluk yapıldı iddiaları ile ilgili “Yılmaz Büyükerşen’in iddiaları araştırdığı” ve 17 Ekim Pazartesi günü yapılacak meclis toplantısında bir açıklama yapacağı öğrenildi.

Kamuoyunda benimsenen algı ise “Belediye Başkanının yapılan 3 konserde bu kadar fazla fiyat farkının olmasını nasıl izah edeceği, konuyu hükümetin yaptığı hangi icraatı eleştirerek bu olayı örtbas edeceği” sadece açıklanan bu 3 konser değil geçmişte yapılan tüm konser ve etkinlikleri açıklaması gerekir olması.

Bu iddiaların tamamen ortadan kalkması için Büyükşehir belediyesi ve diğer alt belediyelerde düzenlenen tüm etkinliklerin, konserlerin, şehir dışına ve başka illere yapılan geziler ve tüm yapılan heykeller dahil olmak  harcanan tüm paraları açıklaması gerekir.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş