Erdoğan’dan 3 kart artış müjdesi: 75 milyar dolara yükseliyor

TCG Anadolu’nun teslim töreninde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayi bütçesinin 75 milyar dolara çıkarılacağı müjdesini verdi.

Erdoğan’dan 3 kart artış müjdesi: 75 milyar dolara yükseliyor
Yayınlama: 10.04.2023
A+
A-

Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi, Türkiye’nin de en büyük askeri gemisi TCG Anadolu Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterine katıldı.

Teslim töreninde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli ve milli savunma sanayiine yönelik önemli mesajlar verdi.
Erdoğan'dan 3 kart artış müjdesi: 75 milyar dolara yükseliyor

PROJE SAYISI 750’Yİ BULDU

Savunma sanayiindeki proje sayısının 750’yi bulduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 56 olan firma sayısının 7 bin 700’e çıktığını açıkladı. Göreve geldiklerinde savunma sanayii alanında sadece 5,5 milyar dolarlık proje yürütüldüğünü belirten Erdoğan, bugün bu rakamın 60 milyar doların üzerine çıktığını belirtti.

Erdoğan'dan 3 kart artış müjdesi: 75 milyar dolara yükseliyor

DEV BÜTÇE MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan 25 milyar dolar savunma sanayii bütçesinin 3 kat artışla 75 milyar dolara çıkarılacağı müjdesini verdi. Erdoğan “Yerli ve milli savunma sanayindeki dik duruşumuz ve kararlılığımız sayesinde dışa bağımlılığı azaltmada iyi bir seviyeye geldi. Yerlilik oranımız göreve geldiğimizde yüzde 20’ydi, şimdi %80’e çıkarmamız gelecekte çok iyi anlaşılacak tarihi bir başarıdır. Artık sadece araçta yokuz. Şimdi mühimmatta her çeşidinde varız.

Şimdi bizden yurt içi yurt dışı beklenen talepler var. Mevcut projelere devam ederken, geleceğin muharebe ortamına da hazırlanıyoruz. Her alanda ülkemizi dünyada hak ettiği yere çıkartana kadar durmayacak, duraksamayacağız. Geldiğimiz seviye önemlidir. Ülkemize karşı sergilenen gizli açık ambargoları geçmek için pek çok iş vardır.” dedi.

Erdoğan'dan 3 kart artış müjdesi: 75 milyar dolara yükseliyor

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş