EPDK’den iletim ek ücret kararı Resmi Gazete’de! Tüketiciye yansımayacak

Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) 2024 yılında uygulanacak iletim ek ücretine ilişkin aldığı karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

EPDK’den iletim ek ücret kararı Resmi Gazete’de! Tüketiciye yansımayacak
Yayınlama: 16.09.2023
A+
A-

Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) 2024 yılında uygulanacak iletim ek ücretine ilişkin aldığı karar Resmi Gazete’de yayımlandı. EPDK’nın aldığı karara göre 1 Ocak 2024’te alınacak ek ücret tüketiciye yansımayacak.

EPDK KARARI TÜKETİCİYE YANSIMAYACAK

Resmi Gazete’de yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Enerji Piyasası Denetleme Kurumu 14/09/2023 tarihli toplantısında; 2024 yılında uygulanacak iletim ek ücretine ilişkin olarak aşağıdaki karar alınmıştır.

4628 sayılı Enerji Piyasası Denetleme Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunu’nun 5’inci maddesinin yedinci fıkrasının (h) bendi ve 10’uncu maddesinin fıkrası uyarınca, 2024 yılında uygulanacak iletim ek ücreti, Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi’nin iletim tarifesinin yüzde 5 (binde beş)’i olarak  belirlenmiştir.

İletim ek ücretleri, Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi tarafından aylık olarak hesaplanır ve takip eden ayın 25’ine kadar Enerji Piyasası Denetleme Kurumu hesabına yatırılır.

Bu karar 01.01.2024 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Bu kararı Enerji Piyasası Denetleme Kurumu Başkanı yürütür.

EPDK'den iletim ek ücret kararı Resmi Gazete'de! Tüketiciye yansımayacak

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş