Enner Valencia damgası! Yaptığı hata sonucu Dünya Kupası’na veda ettiler

Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda Ekvador formasıyla mücadele eden Enner Valencia gösterdiği performansla damga vurdu. 33 yaşındaki santrfor kaptan olarak mücadele ettiği organizasyonda dikkat çeken isimlerin başında geldi. Ekvador’un beraberlik durumunda bile gruptan çıkacağı maçta Enner Valencia’nın hatası pahalıya patladı. Ekvador, Dünya Kupası’na grup aşamasında veda etti.

Enner Valencia damgası! Yaptığı hata sonucu Dünya Kupası’na veda ettiler
Yayınlama: 29.11.2022
A+
A-

2022 Dünya Kupası’nda A Grubu’nda heyecan sona ererken Enner Valencia performansıyla dikkat çekti. 33 yaşındaki yıldız futbolcu Katar’da düzenlenen organizasyonda oynadığı maçlarda gösterdiği performansla damga vurdu. Enner Valencia’nın hatasıyla Ekvador, 2022 Dünya Kupası’na veda etti.

Fenerbahçe’nin tecrübeli futbolcusu için Katar’daki dev turnuva oldukça iyi başladı. Enner Valencia, ev sahibi Katar karşısında oynanan turnuvanın açılış maçında rakip fileleri 2 kez havalandırdı. Enner Valencia, Katar’daki dev organizasyonda gol atan ilk isim unvanının sahibi oldu. Yıldız futbolcunun gösterdiği performansla Katar’ı 2-0 geçen Ekvador turnuvaya 3 puanla başladı.

Enner Valencia, Katar’la oynanan maçın 77’nci dakikasında korkutan bir sakatlık yaşadı. Ekvador’un 33 yaşındaki golcüsü orta sahada topsuz alanda kendisini yere bıraktı. Kenara değişiklik işareti sonrasında sağlık görevlileri Enner Valencia’yı sedyeyle kenara aldı.

Enner Valencia damgası! Yaptığı hata sonucu Dünya Kupası'na veda ettiler

HOLLANDA MAÇINDA PUANI GETİRDİ

Enner Valencia turnuvanın ikinci maçında Hollanda karşısında sakatlığına rağmen formasını kaptırmadı. 33 yaşındaki santrfor 49’uncu dakikada rakip fileleri havalandırdı ve ülkesinin kazandığı 1 puanda başrol oynadı. Ekvador’un Hollanda ile oynadığı maçın 89’uncu dakikasında Enner Valencia bir kez daha sakatlık geçirdi. 33 yaşındaki oyuncu yine sedyeyle kenara geldi ve maça devam edemedi.

ALFARO: KOCAMAN BİR KALBİ VAR

Ekvador’un Senegal ile oynadığı maç öncesi basın mensuplarına konuşan Ekvador Teknik Direktörü Gustavo Alfaro, Enner Valencia ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

“Maalesef Valencia’nın dizinde bir incinme var ama onun kocaman bir kalbi var ve milli takım için her maçta oynamak istiyor. Senegal maçında da forma giymek istiyor. Valencia’nın liderliği her zaman ihtiyacımız olan bir şey. Valencia, olağanüstü bir futbolcu. Milli takım için her zaman davet edeceğim bir isim. Onu Senegal karşılaşmasına hazırlamaya çalışacağız.”

Enner Valencia damgası! Yaptığı hata sonucu Dünya Kupası'na veda ettiler

SENEGAL MAÇINDA DA 11’DE

Ekvador Milli Takımı’nın Senegal ile oynadığı müsabakaya Enner Valencia ilk 11’de başladı. Tecrübeli futbolcu, müsabaka öncesi takım arkadaşlarıyla yaptığı konuşmalarla dikkat çekti.

PENALTI KARARIYLA GOL GELDİ

Sol kanattan hızlı gelişen Senegal atağında ceza sahasına giren Sarr, Hincapie’nin müdahalesiyle yerde kaldı. Clement Turpin bu müdahale sonrası beyaz noktayı gösterdi. Ekvador cephesi pozisyona yönelik itirazlarda bulundu ancak VAR’dan bir uyarı gelmedi. Senegal’in kazandığı penaltıda topun başına Sarr geçti ve fileleri 44’üncü dakikada havalandırdı.

SAHA ALANI KARIŞTI

Müsabakanın 45+4’üncü dakikasında Senegal’in kazandığı köşe vuruşu kullanılmadan önce Caicedo ile Sabaly arasında sinirler gerildi. Enner Valencia bu sırada olaya dahil oldu ve Sabaly’nin bacağına takılarak yere düştü bu sırada iki takım futbolcuları arasında sinirler gerildi.

Enner Valencia damgası! Yaptığı hata sonucu Dünya Kupası'na veda ettiler

CAICEDO BOŞ DURUMDA AFFETMEDİ

Heyecan dolu karşılaşmanın 67’nci dakikasında Ekvador’un kazandığı köşe vuruşunda topun başına Plata geçti. Plata’nın ortasında Torres’in kafa ile arka direğe gönderdiği topu Caicedo önünde buldu. Caicedo’nun müsait durumda çektiği şutta top ağlarla buluştu bu golle birlikte Ekvador beraberliği yakaladı.

KOULIBALY’DEN CEVAP GECİKMEDİ

Kritik mücadelenin 70’nci dakikasında Senegal’in kazandığı serbest vuruşta topun başında Idrissa Gueye geçti. Idrissa Gueye’nin ortasında Ekvador savunmasında bir hata geldi ve Koulibaly topu önünde buldu. Koulibaly’nin gelişine sert vuruşunda top yakın direk dibinden ağlara gitti bu golle birlikte Senegal yeniden öne geçti.

Enner Valencia damgası! Yaptığı hata sonucu Dünya Kupası'na veda ettiler

Senegal’in Koulibaly ile attığı golde hatayı Enner Valencia yaptı. 33 yaşındaki yıldızın omzundan seken topta takım arkadaşları ile iletişimi zayıf kaldı ve Koulibaly hatayı affetmedi.

sonbasin.com / Milliyet.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş