Emre Belözoğlu: Ülkemizde 2-3 zemin dışında, zeminlerin iyi olmadığını düşünüyorum

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Eryaman Stadyumu’nun zeminiyle ilgili, Bu sene Eryaman Stadyumu’nda 29’uncu maç yapılacak. Ligdeki bütün takımlar, kendi sahasında 13-14 maç oynadı. Sezonun başında da alt liglerin play-off maçları oynandı. Zeminimiz kötü, bunu 4, 5 hafta önce de dile getirdim. Galatasaray, Türkiye’nin en büyük camialarından biri. Bu maç öncesi bunun gündeme gelmesi doğal ama benim oyuncularımın sağlığı da her sporcu kadar değerli dedi.

Emre Belözoğlu: Ülkemizde 2-3 zemin dışında, zeminlerin iyi olmadığını düşünüyorum
Yayınlama: 15.02.2024
A+
A-

Süper Lig’in 26’ncı haftasında sahasında Galatasaray’ı konuk edecek MKE Ankaragücü, yaptığı antrenmanla hazırlıklarına devam etti. Antrenman öncesinde teknik direktör Emre Belözoğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin sezonun en iyi iki takımı olduğunu vurgulayan Belözoğlu, “Ligde her maç zorlu ama büyük maçların kendi içinde daha da zorluklar var. Ligde aşağısı başka türlü, yukarı başka türlü. Bizim de ligdeki konumumuzu belirlemesi açısından önemli bir maç. Organizasyonumuza bağlı kalmamız lazım. Geçen senenin şampiyonuyla karşılaşacağız. Biz de planlarımızı yaptık. 5 maçlık cezamızdan sonra taraftarımızla ilk lig maçımız olacak. Bu sene Eryaman Stadyumu’nda 29’uncu maç yapılacak. Ligdeki bütün takımlar, kendi sahasında 13-14 maç oynadı. Sezonun başında da alt liglerin play-off maçları oynandı. Zeminimiz kötü, bunu 4, 5 hafta önce de dile getirdim. Galatasaray, Türkiye’nin en büyük camialarından biri. Bu maç öncesi bunun gündeme gelmesi doğal ama benim oyuncularımın sağlığı da her sporcu kadar değerli” ifadelerini kullandı.

“ZEMİNLERİN İYİ OLMASI, OYUNLARIN GELİŞMESİNİ SAĞLAR”

İyi zeminlerin oynanan oyunun gelişimine katkı sağladığını ifade eden Belözoğlu, “Zeminlerin iyi olması, oyunların gelişmesini sağlar. Bu zeminlerde oynamak kolay değil ama 10 gündür cefakar bir şekilde stadımızda çalışmalar var. Kolay bir maç değil. Galatasaray maçını özel kılmak ve seyircimizle birleştiğimiz ortamı mutlu şekilde sonlandırmak istiyoruz. Bunu da başarabilecek planlarımız var. İnşallah uygulamada da sıkıntı olmaz ve kazanan da biz oluruz” şeklinde konuştu.

“ÜLKEMİZDE 2-3 ZEMİN DIŞINDA, ZEMİNLERİN İYİ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Türkiye’de birkaç stadyum hariç saha zeminlerinin iyi olmadığına dikkat çeken Emre Belözoğlu, “Ülkemizde 2-3 zemin dışında, onlar da Avrupa standartlarında değil, bütün zeminlerin iyi olmadığını düşünüyorum. Eryaman Stadyumu’nun dışında 12, 13 stat daha benzer durumda. Bunun da bir an önce tedbirinin alınması lazım. Futbolun marka değerinin artırılması konuşuluyor ama birçok konu rafta kaldığı gibi zemin konusu da fazla şekilde lafta kaldı. Kulüpler ciddi yatırımlar yapıyor. Bir futbolcunun sakatlanması bile kulüp bütçelerinin 20’de 1-2’sine denk geliyor. Bu yüzden stat zeminleri de kulüplerin önceliği olması gerekiyor. Stadımızın fazla maç oynanmasına bağlı olarak böyle bir sıkıntısı var. Diğer statların da 2-3 zemin dışında bizden iyi olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu.

“ANKARAGÜCÜ’NÜN BAŞARISI BENİM İÇİN HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”

Okan Buruk’un kendisi için çok değerli bir isim olduğunu aktaran Belözoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Rakibim kim olursa olsun, işimin gereğini yaparım. Okan hoca da hırslı ve motivasyonu yüksek bir kişi. Beraber futbol oynadık. O da kulübünün başarısı için her şeyi yaptı. Bugün Ankaragücü’nün başarısı benim için her şeyden önemli.”

“İNŞALLAH, GALATASARAY MAÇI DA FENERBAHÇE MAÇINI MOTİVE EDECEK ŞEKİLDE BİTER”

MKE Ankaragücü’nün daha önce Türkiye Kupası’nı kazandığını hatırlatan Emre Belözoğlu, Türkiye Kupası çeyrek finalinde oynayacakları Fenerbahçe maçını da değerlendirdi. Belözoğlu, “Açık ara ligin üstünde iki takım ve kadro var. Puanlara da baktığımızda bu net bir şekilde ortada. Keyifli olacak. Bu maçların kıymetini oyuncular bilir. Sahada olduğu kadar camiamızın da taraftarın da bu maçlara hazırlanması gerekiyor. Sahaya oyuncularımızı hazırlayacağız, taraftarımızın da bize destek olması gerekiyor. İnşallah, Galatasaray maçı da Fenerbahçe maçını motive edecek şekilde biter. Kupada da hedeflerimiz var. Kulübümüzün bu konuda mirası var. Rakiplerin isimlerinden bağımsız, kazanmak için oynayan bir Ankaragücü sahada olacak” dedi.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş