EMEP ittifak kararından vazgeçti! Seçime Yeşil Sol Parti listelerinden girecekler

Yüksek Seçim Kurulu, Emek ve Özgürlük İttifakı içinde seçime gireceğini beyan eden Emek Partisi’nin bu kararından vazgeçtiğini bildirdiğini açıkladı. EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz de, “EMEP adayları yine ittifak çatısında Yeşil Sol Parti listelerinden seçime girecektir. Bu prosedür ittifaktan çekiliyor gibi anlaşılmamalı. Mevzu yasal mevzuattır.” açıklamasını yaptı.

EMEP ittifak kararından vazgeçti! Seçime Yeşil Sol Parti listelerinden girecekler
Yayınlama: 06.04.2023
A+
A-

Emek ve Özgürlük İttifakı paydaşlarından Emek Partisi (EMEP) seçimler öncesi dikkat çeken bir karar değişikliğine gitti. EMEP, seçimlere ittifak çatısı altında kendi logo ve listesiyle girme kararından vazgeçti.

EMEP İTTİFAK ÇATISI ALTINDA SEÇİMLERE GİRMEYECEK

Parti genel yönetim kurulunun aldığı karar Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) gönderildi. Karara göre, EMEP ittifak çatısında Yeşil Sol Parti listelerinden seçime girecek.

“İTTİFAKTAN ÇEKİLİYORUZ GİBİ ANLAŞILMAMALI”

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Twitter hesabından konuya ilişkin “Önemli Uyarı” başlığıyla paylaşımda bulundu. Akdeniz, “YSK’ya Emek ve Özgürlük ittifakı çatısı altında ve EMEP amblemiyle girme başvurumuzu geri çektik. EMEP adayları yine İttifak çatısında Yeşil Sol Parti listelerinden seçime girecektir. Bu prosedür ittifaktan çekiliyor gibi anlaşılmamalı. Mevzu yasal mevzuattır.” ifadelerini kullandı.

EMEP ittifak kararından vazgeçti! Seçime Yeşil Sol Parti listelerinden girecekler

YSK’DAN AÇIKLAMA GELDİ

YSK’dan yapılan açıklamada ise şunlara yer verildi: “Emek Partisi Genel Başkanlığı (EMEP) tarafından Kurulumuz Başkanlığına gönderilen yazıda; partilerinin 24 Mart 2023 tarihinde teslim ettiği protokolle 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında gireceğini beyan ettiği, ancak parti genel yönetim kurulunun yeni kararı uyarınca anılan seçime Emek ve Özgürlük İttifakı olarak seçime girmekten vazgeçtikleri bildirilmiştir.”

Seçim Sonuçları

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş