Elon Musk’ın ‘X’ takıntısı… Bu isim yüzünden kendi kurduğu şirketten kovulmuş!

Elon Musk Twitter’ı ‘X’ olarak yeniden markalaştırmayı planladığını resmi olarak duyurdu. Musk’ın bu fikrinin PayPal’dan kovulduğu ilk günlere dayandığı ortaya çıktı! 2017 yılında isim hakkını geri alan Musk, eski şirketine teşekkür etmişti

Elon Musk’ın ‘X’ takıntısı… Bu isim yüzünden kendi kurduğu şirketten kovulmuş!
Yayınlama: 24.07.2023
A+
A-

Elon Musk Cumartesi günü Twitter’ın kuş logosunu bir “X” ile değiştirmeyi planladığını açıkladı.

CEO’nun diğer özelliklerin yanı sıra alışveriş ve bankacılık hizmetlerini de içerebilecek her şeyi kapsayan bir “her şey uygulaması” oluşturma vizyonuna bir gönderme olarak görülüyor.

YENİ LOGO’NUN DERİN ANILARI BULUNUYOR!

Twitter’ın olası yeni logosu (X), Musk’ın 1999 yılında Silikon Vadisi’nde 28 yaşında bir gençken online bankacılık şirketi kurma hevesiyle teknoloji girişimciliği yaptığı günleri hatırlatıyor.

pic.twitter.com/IwcbqMnQtA

— Elon Musk (@elonmusk) July 23, 2023

Bu noktada Musk, gazetelere şehir seyahat rehberi yazılımı sağlayan Zip2 şirketini kurdu ve yaklaşık 341 milyon dolara sattı. Musk bu anlaşmadan 22 milyon dolar kazandı.

Bu parayı kullanarak bir sonraki girişimi bankacılık hizmetlerine odaklandı. Marketwatch’un 1999 tarihli bir makalesine göre, fikir yatırım fonu yönetimi için çevrimiçi bir hizmet oluşturmaktı. Ancak bu hizmetin adının ne olacağı tam olarak bilinmiyordu.

Eski bir PayPal yöneticisi olan Julie Anderson Ankenbrandt’a göre, bu isim klasik bir Silikon Vadisi ortamında, bir kafede ortaya çıktı.

Elon Musk'ın 'X' takıntısı... Bu isim yüzünden kendi kurduğu şirketten kovulmuş!

YENİ HİZMETE BİR İSİM ARAYIŞINA GİRDİLER

Ankenbrandt 2016 yılında Quora’da yazdığı bir yazıda,

“Elon, şirketin diğer kurucuları… ve benim Palo Alto’daki Blue Chalk (Cafe) adlı çoktan feshedilmiş bir kafede arka masada oturup şirketin adının ne olması gerektiğine karar vermeye çalıştığımız bir gece vardı.

Bu noktada, 1999’un başlarında, amaç hala devrim niteliğinde bir tam hizmet finansal platformu oluşturmaktı (kredi kartı, yatırım fonu ve standart bankacılık verilerinin hepsi tek bir yerde… Ancak akıllarda kalan tek soru bu hizmetin adının q, x veya z nokta com olup olmayacağıydı.” diyor.

Ankenbrandt, “Elon ona ne düşündüğünü sordu ve o da x.com’u beğendiğini söyledi,” diye yazdı. Ayrıca yazıda Elon Musk’ın masaya vurarak ‘İşte bu kadar!’ dediği belirtildi.

ORTAKLARI ELON MUSK’I KOVDULAR!

X.com 1999 yılının sonlarında faaliyete geçti. Şirket 2000 yılında Peter Thiel ve Max Levchin tarafından kurulan rakibi Confinity ile birleşti.

Elon Musk'ın 'X' takıntısı... Bu isim yüzünden kendi kurduğu şirketten kovulmuş!

Şirket içinde x.com ismi de dahil olmak üzere yaşanan anlaşmazlıklar kısa süre sonra Musk’ın 2000 yılının sonlarında görevden alınmasıyla sonuçlanacaktı. Bunun sonucunda ise Confinity şirketinin kurucusu Thiel yeni CEO olarak atandı.

Bu arada Elon Musk’ın görevden alındığı haberini ilk eşiyle balayındayken aldığı belirtildi.

Bunun yanında şirket içi tartışmalardan biri şirketin sunucularının nereye taşınacağı etrafında dönüyordu. Ayrıca şirket içinde X ismini Elon Musk kadar önemseyen biri bulunmuyordu.

ELON MUSK’IN DIŞLANMASI ONU BAŞKA ALANLARA YÖNLENDİRDİ

Musk kısa süre sonra SpaceX’i kurmak ve Tesla’ya yatırım yapmak da dahil olmak üzere başka girişimlere yöneldi. Ancak on yıldan fazla bir süre geçmesine rağmen Musk bu ismin peşini bırakmadı.

Thanks PayPal for allowing me to buy back https://t.co/bOUOejO16Y! No plans right now, but it has great sentimental value to me.

— Elon Musk (@elonmusk) July 11, 2017

Musk, yıllar sonra yani 2017 yılında X.com alan adını PayPal’dan açıklanmayan bir tutar karşılığında satın aldı.

Musk o sırada bir tweet atarak “Şu anda bir planım yok ama benim için büyük bir manevi değeri var” dedi.

Elon Musk'ın 'X' takıntısı... Bu isim yüzünden kendi kurduğu şirketten kovulmuş!

TWİTTER’IN LOGO VE İSMİNİ TAMAMEN DEĞİŞECEĞİNİ DUYURMUŞTU

Twitter’ın CEO’su Elon Musk, dün yaptığı açıklamada sosyal medya platformunun klasik “kuş” logosunu “X” harfi ile değiştireceğini duyurdu.

Twitter’ın CEO’su Elon Musk, sosyal medya platformunun klasik “kuş” logosunu “X” harfi ile değiştireceğini açıklamıştı.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş