Elon Musk, X’i Avrupa’da tamamen kapatabilir!

Elon Musk X platformunu Avrupa’dan kaldırmayı planladığı belirtildi. Elon Musk’ın bu kararı AB’nin Dijital Hizmetler Yasası’ndaki kuralların sıkı olması nedeniyle uygulayacağı belirtiliyor.

Elon Musk, X’i Avrupa’da tamamen kapatabilir!
Yayınlama: 19.10.2023
A+
A-

Eski adı Twitter olan sosyal medya platformu X’in sahibi Elon Musk’ın bu hizmeti Avrupa’dan kaldırmayı düşündüğü bildiriliyor. Insider’da yer alan bir habere göre, Tesla CEO’su Avrupa’daki Dijital Hizmetler Yasasına uymak zorunda kalmaktan giderek daha fazla rahatsız oluyor.

Şirket hakkında bilgi sahibi bir kişinin yayına verdiği bilgiye göre milyarder, uygulamanın bölgedeki kullanılabilirliğini kaldırmayı ya da Avrupa Birliği’ndeki kullanıcıların uygulamaya erişimini engellemeyi tartışıyor.

Uygulanması halinde, Meta’nın şu anda Avrupa’daki insanların yeni uygulaması Threads’i kullanmasını engellemesine benzer bir durum ortaya çıkacak.

Elon Musk, X'i Avrupa'da tamamen kapatabilir!

AB’NİN DİJİTAL HİZMETLER YASASI NELERİ KAPSIYOR?

Dijital Hizmetler Yasası, Avrupa Komisyonu tarafından yürürlüğe konulan yeni bir mevzuattır.

Avrupa Birliği Ağustos ayında, zararlı içeriğin yayılmasının önlenmesi, belirli kullanıcı hedefleme uygulamalarının yasaklanması ya da sınırlandırılması ve bazı dahili verilerin düzenleyiciler ve ilgili araştırmacılarla paylaşılmasına yönelik kuralları belirleyen Dijital Hizmetler Yasasını (DSA) kabul etti.

Yasa, X gibi büyük çevrimiçi platformların yanlış, yanıltıcı ve zararlı bilgilerin denetlenmesi ve kaldırılması için etkili ve şeffaf sistemlere sahip olmasını gerektiriyor.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş