Elon Musk, kendisini Twitter’ı satın almaya zorlayan hukuk bürosuna dava açtı!

Elon Musk’ın kendisini Twitter’ı 44 milyar dolara satın almaya zorlayan Wachtell hukuk bürosuna 90 milyon dolarlık dava açtığı iddia edildi.

Elon Musk, kendisini Twitter’ı satın almaya zorlayan hukuk bürosuna dava açtı!
Yayınlama: 11.07.2023
A+
A-

Twitter’ın CEO’su Elon Musk, Wachtell, Lipton, Rosen & Katz adlı bir hukuk firmasına karşı yasal işlem başlatacak.

Wachtell, Musk’ın Twitter’ı 40 milyar dolara satın alma teklifini geri çekmeye çalıştığı sırada Twitter’ı temsil etmişti.

Hukuk bürosu, Kasım 2022’de Twitter ile Musk arasındaki anlaşmanın sağlanmasına yardımcı oldu ve bunun için kendisine 90 milyon dolar ücret ödendi.

Büyük bir kısmı “başarı ücreti” olan 84,3 milyon dolarlık tutar, birleşmenin tamamlandığı 27 Ekim 2022 tarihinde ödendi.

Elon Musk, kendisini Twitter'ı satın almaya zorlayan hukuk bürosuna dava açtı!

MUSK HUKUK BÜROSUNU FIRSATÇILIKLA SUÇLADI

Musk, Wachtell’in, Musk’ın satın alma işlemini tamamlamak zorunda kalacağı için mutlu olan ve ayrılan Twitter yöneticilerinden büyük ücretler kabul ederek durumdan faydalandığına inanıyor. 

Şikayette, “Wachtell, anahtarlar Musk’a teslim edilirken şirketin kasasından aldığı paralarla ceplerini doldurmayı ayarladı” denildi.

Musk’ın, Wachtell hukuk bürosunun kendisinden talep ettiği aşırı ücretleri geri almak istediği belirtildi. Wachtell’in ortaklarından birinin ve Twitter’ın baş hukuk sorumlusu Vijaya Gadde’nin, satın alma işleminin tamamlandığı gün, ekstra ücretlerin alınmasına izin veren bir anlaşma imzaladığını iddia ediyor.

ELON MUSK’IN DAVALARI BİTMİYOR

Musk Twitter’ın başına geçtiğinden beri şirket birçok yasal anlaşmazlığa karıştı. Ev sahipleri, satıcılar ve danışmanlar Musk’ı kendilerine ödeme yapmadığı için dava etti.

Twitter ayrıca Mark Zuckerberg’in sahibi olduğu Meta Platforms’u yeni Threads uygulaması nedeniyle dava etmekle tehdit etti.

Reuters, “X Corp ile Wachtell arasındaki dava San Francisco’daki Kaliforniya Yüksek Mahkemesi’nde CGC-23-607461 dava numarasıyla görülüyor” dedi. 

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş