Down sendromlu çocuk sosyal medyaya video çekerken evi yaktı, mahsur kalan aileyi vatandaşlar kurtardı

Zeytinburnu’nda sosyal medyaya video çekmek isteyen down sendromlu bir çocuk evi yaktı. Evde mahsur kalan aileyi çevredeki esnaflar cam ve kapıları kırarak kurtarırken, yangında yaralanan baba yoğun bakıma kaldırıldı. Yaşanan panik anları güvenlik kamerasına yansıdı.

Down sendromlu çocuk sosyal medyaya video çekerken evi yaktı, mahsur kalan aileyi vatandaşlar kurtardı
Yayınlama: 18.04.2023
A+
A-

Yangın, Zeytinburnu Seyitnizam Mahallesi’nde bir binada çıktı. İddiaya göre, down sendromlu bir çocuk sosyal medya için video çekmek istedi. Önce peçeteyi yakan çocuk ardından koltuğun üzerine attı. Koltuk ve yerde bulunan eşyaların tutuşması ile yangın büyümeye başladı. O sırada evde olan 4 kişilik aile üyeleri yangından kaçamadı.

ESNAF FACİAYI ÖNLEDİ

Yoğun duman ve alevleri gören mahalle esnafı balkon camlarını kırıp kapıyı yedek anahtar ile açarak içeri girdi. İçerde bulunan aile üyelerini dışarı çıkaran esnaf; polis, ambulans ve itfaiye ekiplerini aradı. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler yangında söndürme çalışmaları yaptı. Yangından çıkarılan aile ve mahallelinin panik anları güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

“BABALARI YOĞUN BAKIMDA”

Yangına müdahale edip aileyi kurtaran esnaf Bayram Özdemir, “Kapıyı kıramadık. Komşudan yedek anahtarı alıp içeri girdik. Kapıyı açar açmaz alevler dışarı çıktı. Komşulardan aldığımız su ile kapının önündeki alevleri söndürdük ama geçemedik. Mutfak kısmından esnaf bir arkadaşımız içeri girdi. Sonra aileyi alıp kapıdan çıkardık. Çocuklar iyi ama babaları hastanede yoğun bakımda. Çocukların biri 8 diğeri 10 yaşında. Down sendromlu çocuk peçete yakıp video çekmiş. Daha sonra yere atmış. Sosyal medya için video çekmek istemiş. Aile 4 kişi” dedi.

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş