Dil ve Konuşma Terapisi Bölümüne TÜBİTAK’tan destek

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ (SBF) DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİSİ DENİZ SUBAŞI TARAFINDAN HAZIRLANAN “AKADEMİSYENLERDE SES YORGUNLUĞU VE SES YORGUNLUĞUNA SEBEP OLABİLECEK FAKTÖRLERİN İNCELENMESİ” BAŞLIKLI PROJE TÜBİTAK BİLİM İNSANI DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (BİDEB) TARAFINDAN DESTEKLENMEYE HAK KAZANDI.

Dil ve Konuşma Terapisi Bölümüne TÜBİTAK’tan destek
Yayınlama: 24.10.2023
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü öğrencisi Deniz Subaşı tarafından hazırlanan “Akademisyenlerde Ses Yorgunluğu ve Ses Yorgunluğuna Sebep Olabilecek Faktörlerin İncelenmesi” başlıklı proje, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü öğrencisi Deniz Subaşı tarafından hazırlanan, Dr. Öğr. Üyesi Eren Balo’nun danışmanlığını yaptığı “Akademisyenlerde Ses Yorgunluğu ve Ses Yorgunluğuna Sebep Olabilecek Faktörlerin İncelenmesi” başlıklı proje, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından desteklenmeye hak kazandı.

“Projede görev alanları tebrik ediyor ve başarılar diliyorum”

Anadolu Üniversitesi SBF Dekanı Prof. Dr. Aliye Mavili, projeyi çok değerli bulduğunu belirterek şunları ifade etti:

“Akademisyenlerin iş yüklerinin ve ses kullanımlarının böylesi olumsuzluklara sebep olması mesleki risk faktörleri arasında gösterilebilir. Ancak Dil ve Konuşma Terapistlerince yapılan ses terapilerinin ve farkındalık etkinliklerinin bu riskleri azaltmak konusunda bilinci arttıracağına inanıyorum. Projede görev alanları tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.”

“Bölümümüzden bir projenin destek almasının mutluluğunu yaşıyorum”

SBF Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elçin Tadıhan Özkan, hazırlanan projenin destek almasının mutluluğunu yaşadığını aktararak şunları söyledi:

“Ders vermekle yükümlü akademisyenlerin ses kullanımının yoğunlaştığı şu dönemde böyle bir çalışmanın yürütülecek olmasını oldukça önemli buluyorum. Bu çalışmadan elde edilecek sonuçların akademisyenlere yönelik ses bozukluğu ve ses yorgunluğunu önleyici çalışmalara ışık tutacağını düşünüyorum. Bölümümüzden bir projenin destek almasının mutluluğunu yaşıyor ve bundan sonraki çağrı dönemlerinde başvuru sayısının artmasını, öğretim elemanlarımızın araştırmaya hevesli öğrencilerimize destek olmaya devam etmesini temenni ediyorum.”

“Ses sağlığını koruyacak önlemlerin hayata geçmesini sağlayabileceğiz”

“2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2023 yılı 1. Dönem çağrısı kapsamında desteklenen projenin danışmanı SBF Dil ve Konuşma Terapisi Dr. Öğr. Üyesi Eren Balo, önerdikleri projenin hayata geçirilecek olmasından dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Mesleklerini icra ederken ve hayatlarını sürdürürken sesini diğer bireylere göre daha sık ve yoğun kullanan bireyleri profesyonel ses kullanıcıları olarak nitelendiriyoruz. Akademisyenler de tıpkı opera ve tiyatro sanatçıları, ses sanatçıları, öğretmenler, çağrı merkezi çalışanları gibi mesleklerini sürdürürken sesini yoğunlukla kullanan profesyonel ses kullanıcıları arasında. Projeyle profesyonel ses kullanıcıları arasında yer alan akademisyenlerin ses yorgunluğu düzeylerini belirlemeyi ve ses yorgunluğuna sebep olabilecek faktörleri incelemeyi amaçlıyoruz. Böylelikle akademisyenler arasında ses bozuklukları konusunda önemli bir risk faktörünü detaylı olarak tanımlayabilecek ve ilerleyen zamanlarda ses sağlığını koruyacak önlemlerin ve koruyucu müdahale yaklaşımlarının hayata geçmesini sağlayabileceğiz. Önerdiğimiz bu projenin kabul edilmesinden dolayı mutluluk duyuyoruz.”

“Akademisyenlerin yaşadığı ses yorgunluğuna dikkat çekiyoruz”

SBF Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü öğrencisi Deniz Subaşı ise “Bu projeyle ses yorgunluğu şikâyeti olan akademisyenlerin duruma yönelik farkındalıklarını arttırmayı ve ses sağlığı için gereken riskleri belirlemeyi amaçlıyoruz. Buna ek olarak, akademisyenlerin yaşadığı ses yorgunluğuna dikkat çekerek bu konu üzerinde yapılacak çalışmalara öncülük etmek de bu projenin önemli amaçları arasında” şeklinde konuştu.

Dil ve Konuşma Terapisi Bölümüne TÜBİTAK’tan destek
sonbasin.com / İHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş