Dev yatırım için görüşmeler başladı: İşte Körfez’in radarındaki projeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Körfez turuyla beraber ivme kazanan ilişkiler sonrası Körfez’den gelmesi beklenen büyük yatırım için görüşmeler sürüyor. Körfez’den gelen yatırımcıların Türkiye’de otoyol ve limanlarla ilgilendiği öğrenildi.

Dev yatırım için görüşmeler başladı: İşte Körfez’in radarındaki projeler
Yayınlama: 14.09.2023
A+
A-

Türkiye, enerji ve ulaştırma sektörlerindeki büyük projelerle yatırımcıların radarında.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Körfez turu sonrası; Körfez sermayesi, Türkiye’nin yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarının yanı sıra ulaştırma projelerine de ilgi gösterdiği öğrenildi.

KÖRFEZ SERMAYESİ İLE GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Körfez yatırımcılarının özellikle Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Çanakkale Otoyolu projelerinde pay sahibi olmak istedikleri ve ayrıca bazı liman projelerine de katılmak istedikleri belirtiliyor.

Dev yatırım için görüşmeler başladı: İşte Körfez'in radarındaki projeler

Bu yatırımcılar arasında Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Katar sermayesi bulurken Ankara-Kırıkkale Delice Otoyolu ve Antalya-Alanya Otoyolu gibi büyük projelerde de pay sahibi olmak için görüşmelere başladılar.

SÜPER HIZLI TREN HATTIYLA İLGİLENİYORLAR

Öte yandan, kamu-özel ortaklığı modeliyle hayata geçirilmesi planlanan Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi de Körfez sermayesinin radarında olan bir diğer proje.

Dev yatırım için görüşmeler başladı: İşte Körfez'in radarındaki projeler

Öte yandan yetkililer Türk Hava Yolları’nın satışının ise söz konusu olmadığının özellikle altını çiziyor.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş