Deprem bölgesinde şebeke suyu altyapıları onarıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı İller Bankası (İLBANK), Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 11 ilde ağır hasarlı bölgeler hariç, şebeke suyu altyapısının yüzde 98’ini onararak bölgedeki vatandaşların suya erişimini sağladı.

Deprem bölgesinde şebeke suyu altyapıları onarıldı
Yayınlama: 20.02.2023
A+
A-

İLBANK, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 500’ü uzman 750 personeliyle yapıların hasar tespiti ve bölgenin şebeke suyuna erişimini sağlamak için çalışma yürüttü. 172 yerel yönetime ait şebeke suyu tesislerinin tamamında yapılan hasar tespit çalışmalarının sonucunda 79 yerel yönetime ait depo, terfi merkezi, isale hattı ve bütün sanat yapılarındaki toplam 800 arıza giderildi. Depremden zarar gören 11 ilde ağır hasarlı bölgeler hariç, şebeke suyu altyapısının yüzde 98’i onarıldı.

Deprem bölgesinde şebeke suyu altyapıları onarıldı

GÖLBAŞI İLÇESİNİN TAMAMINA SU VERİLECEK

Gaziantep’in merkez, Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerine depremden sonra şebeke suyu tesislerinde meydana gelen arızalar, İLBANK ve GASKİ ekiplerince giderilerek şehrin tamamına su verildi. Gaziantep’in depremden ağır hasar alan Nurdağı ve İslahiye ilçelerindeki tesislerde meydana gelen arızalar giderilerek, yaşamın olduğu tüm alanlara ve köylere su verildi. Ayrıca çadır kent ve konteyner kurulumu yapılan alanların içme suyu ve atık su bağlantıları tamamlandı. Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesindeki iletim hattındaki arızaların giderilmesine devam edildi. Gölbaşı ilçesinin tamamına bugün su verilmesi planlanıyor. Hatay’ın Antakya ve Defne ilçelerinde ve Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde şebeke suyu arızaları giderildi ve yaşamın olduğu alanların tamamına içme suyu verildi.

Deprem bölgesinde şebeke suyu altyapıları onarıldı

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş