DAK Taburu, enkaz altından 37 kişiyi kurtardı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) İnsani Yardım Tugayı olan Doğal Afetler Arama-Kurtarma (DAK) Taburu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hava ve kara yolu ile afet bölgesine ulaşıp, enkaz altından 37 kişiyi kurtardı.

DAK Taburu, enkaz altından 37 kişiyi kurtardı
Yayınlama: 19.02.2023
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlatılan arama- kurtarma çalışmalarına TSK’nın DAK Taburu da katıldı. Tabur Komutanı Binbaşı İsmail Demirezen, Pazarcık merkezli 04.17’deki depremin ardından saat 04.30’da ‘alarm emri’ aldıklarını belirtti. Emrin ardından hazırlıklara başlandığını aktaran Demirezen, “Saat 07.30’da bölgeye gitmek üzere Ankara’daki Etimesgut Askeri Havaalanı’nda toplandık” diye konuştu.

‘İNCİRLİK ÜSSÜ’NE İNİŞ YAPTIK’

DAK Taburu’nun bazı unsurlarının hava yolu, bazı unsurlarının ise kara yoluyla deprem bölgelerine hareket ettiğini dile getiren Demirezen, “Hatay Havalimanı’nın zarar görmesi ve kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle İncirlik Üssü’ne iniş yaptık. Buradan 2 tim Hatay’a, 1 tim Osmaniye’ye, 3 tim Kahramanmaraş’a ve 2 tim de Malatya’ya gitti. Söz konusu bölgelere intikalimizin ardından AFAD yetkilileri ile irtibat halinde bize tahsis edilen sektörlerde, süratli bir şekilde arama-kurtarma çalışmalarımızı başlattık” dedi. Deprem bölgesinde arama-kurtarma çalışmalarını 24 saat esasıyla gerçekleştirdiklerini vurgulayan Demirezen, “Şu ana kadar DAK Tabur Komutanlığı olarak deprem bölgelerinde 37 yaralımızı enkaz altından sağ salim kurtardık ve tahliyesini gerçekleştirdik” diye konuştu.

DAK Taburu, enkaz altından 37 kişiyi kurtardı

DAFAK TAKIMI DA DEPREM BÖLGESİNE GİTTİ

DAK Taburu’nun faaliyetlerinde arama-kurtarma köpekleri de yer aldı. Antakya’da enkazdan çıkarılan 24 yaralının 19’unun arama-kurtarma köpekleri ‘Pamel’ ve ‘Pazı’ tarafından tespit edildiği belirtildi. 

Öte yandan Ege Ordusu İstihkam Savaş Tabur Komutanlığı Doğal Afet Arama Kurtarma (DAFAK) takımının da alarm emrinin hemen ardından saat  07.00’de İzmir’de havalimanında hazır olduğu, hazırlıkların tamamlanmasının ardından İncirlik’e hareket ettiği öğrenildi. İslahiye’deki deprem bölgesinde görevlendirilen takımın buradaki çalışmalarını tamamlamalarının ardından Antakya’ya sevk edildiği belirtildi. DAFAK takımının çalışmaları kapsamında 20’ye yakın enkazda arama-kurtarma, 50’den fazla enkazda ise sismik dinleme yaptığı belirtildi.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş