Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Gelir düzeyine göre vergilendirme öngörüyoruz

Konuk olduğu canlı yayında vergi reformu üzerinde çalıştıklarını ve gelir seviyesine göre vergi alınmasını hedeflediklerini belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet yılmaz, “Sosyal adalet açısından doğrudan vergilerin payının artması gerektiğine inanıyorum. Bu da düşük gelirli kesimlere daha az sorumluluk yüklenmesi anlamına geliyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Gelir düzeyine göre vergilendirme öngörüyoruz
Yayınlama: 15.09.2023
A+
A-

Habertürk TV’de canlı yayın konuğu olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Vergi reformu üzerinde çalıştıklarını ifade eden Yılmaz, doğrudan vergilerin payını artırarak düşük gelirli kesimlerden daha az vergi alınacağını belirtti.

“DAR GELİRLİLERİN FAZLA KULLANDIĞI KALEMLERİ YÜKSELTMEYİ DÜŞÜNMÜYORUZ”

Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Türkiye’de herkes vergi reformu yapılmalı diyor. Kabaca bir uzlaşı var. Sadeleştirmekten bahsediyor insanlarımız. Doğrudan vergi dolaylı vergi meselesi var. Mevcut yapıyı tartışmamız gerektiğine inanıyorum. Dolaylı vergilerin payı çok yüksek. Doğrudan vergiler nispeten düşük. Dolayısyla önümüzdeki günlerde oransal olarak doğrudan vergilerin payının artmasının gerektiğine sosyal adalet açısından artması gerektiğine inanıyorum. Gelir düzeyi ne olursa olsun herkesten aynı vergiyi almak değil, düşük gelirli kesimlere daha az sorumluluk yüklenmesi anlamına geliyor. Dolaylı vergide bu ayrımı yapamıyorsunuz. Orada sosyal adaleti şöyle gözetiyoruz, dar gelirlilerin fazla kullandığı kalemleri yükseltmeyi düşünmüyoruz” dedi.

Cevdet Yılmaz’ın açıklamalarından satırbaşları;

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş