Cristiano Ronaldo’nun takımı belli oldu! İşte formayı giyeceği tarih

Manchester United’dan olaylı bir şekilde ayrılmasının ardından Cristiano Ronaldo’nun yeni takımını İspanyol basını duyurdu. Portekizli golcünün yeni takımının formasını giyeceği tarih ilk kez açıklanırken dev bir gelir kazanacak olan Ronaldo, Messi ve Neymar gibi yıldızları geride bırakacak. İşte detaylar…

Cristiano Ronaldo’nun takımı belli oldu! İşte formayı giyeceği tarih
Yayınlama: 05.12.2022
A+
A-

Verdiği röportajla futbol gündemini sarsan ve Manchester United’la yollarını ayıran Cristiano Ronaldo’nun yeni adresi büyük merak konusu olmaya devam ederken İspanya’dan sürpriz bir iddia ortaya atıldı.

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda Portekiz ile mücadele eden yıldız futbolcunun yeni takımıyla anlaşmaya vardığı ve kazanacağı ücret duyuruldu. Ronaldo yeni takımında yolu Süper Lig’den geçen futbolcularla da takım arkadaşı olacak.

RÖPORTAJI İLE GÜNDEMİ SALLADI

Manchester United ile Ronaldo arasındaki ipler yıldız futbolcunun verdiği röportajla tamamiyle koptu. Erik ten Hag’a sert sözler sarf eden Ronaldo röportajında şu ifadeleri kullanmıştı: “Ona saygım yok çünkü bana saygı göstermedi. Bana saygısı olmayana asla saygı duymam” diyen Ronaldo, özetle şu ifadeleri kullanmıştı: “Manchester United yöneticileri yeni doğan kızımın hastalığına %100 inanmadı. Bu utanç verici çünkü benim sözüme güvenmediler. Sezon öncesi hazırlık kampına da bu yüzden katılmamıştım, ailemin yanında olmam gerekiyordu. Bildiğiniz gibi Manchester United marketing yapan bir kulüp. Onlar paralarını pazarlamadan, spordan alıyorlar ama bence Glazerlar durumu umursamıyor.”

İPLER KOPTU, YOLLAR AYRILDI

Manchester United, Cristiano Ronaldo’nun bu sözlerinin ardından sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini açıkladı. Manchester United’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Cristiano Ronaldo, karşılıklı anlaşma sonrası derhal Manchester United’dan ayrılmıştır. Kulüp, Old Trafford’daki iki döneminde çıktığı 346 maçta 145 gol atarak yaptığı muazzam katkısından dolayı kendisine teşekkür ediyor, kendisine ve ailesine gelecekte başarılar diliyor. Manchester United’daki herkes, Erik ten Hag yönetiminde takımın ilerlemesini sürdürmeye ve sahada başarı sağlamak için birlikte çalışmaya odaklanmak istiyor.”

RONALDO’DAN PAYLAŞIM

Kararın ardından Portekizli futbolcu paylaşımda bulundu ve şu ifadeleri kullandı: “Manchester United ile yaptığımız görüşmelerin ardından, sözleşmemizi sona erdirmek için karşılıklı olarak anlaştık. Manchester United’a gelecekte en iyisini diliyorum.”

DÜNYA KUPASI ÖNCESİ ÇOK TARTIŞILDI!

Portekiz’in Dünya Kupası macerası öncesi gündemdeki tek isim Cristiano Ronaldo’ydu… Yıldız oyuncu Manchester United ile sözleşmesini feshetti ve ardından milli takım kampında önce Bruno Fernandes ardından Cancelo ile yaşadığı gerilim gündeme oturmuştu.

Portekiz Milli Takımı’ndan arkadaşlarıyla yaşadıkları Ronaldo’yu Dünya Kupası öncesi tartışılır hale getirdi. Portekiz ve Ronaldo ve bu tartışmalar arasında oynadıkları iki maçta da galip gelerek buzları eritti.

TURNUVAYA ODAKLANDI

Gelecek nesillere de rol model olan 37 yaşındaki futbolcu, Manchester United ile çalkantılı geçen döneme rağmen mental olarak tamamen turnuvaya odaklandı. Ancak İspanyol basını Portekizli yıldızın anlaştığı takımı duyurdu.

ANLAŞMA SAĞLANDI

Marca’da yer alan habere göre Cristiano Ronaldo, 1 Ocak’tan itibaren Suudi Arabistan ekibi Al-Nassr’da forma giyecek. İddiara göre en Manchester United’dan ayrılmasından itibaren Portekizli yıldıza ilgi gösteren Al-Nassr, Ronaldo ile 2.5 yıllığına anlaşmaya vardı.

DUDAK UÇUKLATAN KAZANÇ

Portekizli süperstar sezon başına maaş ve reklam gelirleri de dahil olmak üzere yaklaşık 200 milyon euro kazanacak. Ronaldo, imzayı atmasının ardından dünyanın en çok kazanan futbolcusu haline gelecek ve yaklaşık 70-75 milyon euro kazanan Neymar ile Messi’yi geride bırakacak.

YENİ TAKIM ARKADAŞLARI TANIDIK

Ayrıca Ronaldo, Al-Nassr’da yolu ülkemizden geçen Vincent Aboubakar, Talisca ve Luiz Gustavo ile takım arkadaşı olacak.

sonbasin.com / Milliyet.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.