Çocuklar yarıyıl tatilini Espark AVM’de dolu dolu geçiriyor

SÖMESTİR TATİLİNDE ÇOCUKLARA UNUTULMAZ ANLAR YAŞATMAYI HEDEFLEYEN ESPARK AVM, ‘ATÖLYE ETKİNLİKLERİ’ İLE HEM EĞLENCELİ HEM DE ÖĞRETİCİ ETKİNLİKLER DÜZENLİYOR.

Çocuklar yarıyıl tatilini Espark AVM’de dolu dolu geçiriyor
Yayınlama: 24.01.2024
A+
A-

Sömestir tatilinde çocuklara unutulmaz anlar yaşatmayı hedefleyen Espark AVM, ‘Atölye Etkinlikleri’ ile hem eğlenceli hem de öğretici etkinlikler düzenliyor.

Espark AVM’de sömestir tatiline giren öğrenciler için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. 4-11 yaş arasındaki çocuklar için özel ‘Atölye Etkinlikleri’ gerçekleştiren Espark AVM, minik zekaların üretkenliğini ve keşif duygusunu harekete geçirmeyi amaçlıyor. Etkinliklere katılan çocuklar ‘Robot Tasarım’ atölyesinde hayal dünyalarını kullanarak kendi robotlarını tasarlayıp boyarken. ‘Astronot Maskesi’ atölyelerinde astronot maskeleri tasarlayarak hayal güçlerini geliştiriyor ve ’Benim Dinom’ atölyelerinde düşlerindeki dinozorları ortaya koyuyor. Katılımın kontenjanlarla sınırlı olduğu etkinliklerde kayıtlar etkinlik başlamadan yarım saat önce AVM’nin eksi 1’inci katta yapılıyor. Saat 13.00, 15.00 ve 17.00 saatlerinde düzenlenen atölyelere çocukların yoğun ilgi gösterdiği görülürken, etkinliklerin 4 Şubat’a kadar devam edeceği belirtildi.

“Çocuklarının üretken yönlerini öne çıkarmayı hedeflediğimiz gibi ailelerin de bilinçlenmesini istiyoruz”

Sömestir tatili çerçevesinde gerçekleştirilen etkinliklerden sorumlu Berra Sözeri Abbas, “Saat 13.00, 15.00 ve 17.00’da 3 oturum şeklinde etkinliklerimizi yapıyoruz. Bu etkinliklerdeki ilk hedefimiz, çocuklarını kendisini ifade edebilmesi ve üretken güçlerini öne çıkartmasıdır. Katılım oldukça fazla, kontenjanlarımız hızlıca doluyor. Oturum başı 30 kişilik kontenjanımız var. Bir yandan da aileler için konuşmalar gerçekleşiyor. Bu konuşmaları psikologlar ve çocuk kitabı yazarları yapıyor. Hem aileler hem de çocuklar için iyi bir etkinlik oluyor. Çocuklarının üretken yönlerini öne çıkarmayı hedeflediğimiz gibi ailelerin de bilinçlenmesini istiyoruz. Zaten buraya gelen aileler genelde bilinçli aileler oluyor ve bunu desteklemek bizim de hoşumuza gidiyor. Çocuklar burada pastel boya ve kağıtlar kullanarak kendi tasarımlarını ortaya çıkarıyor. Seans başı yaklaşık 20-40 dakika sürüyor, 4 Şubat’a kadar da buradayız. Sürekli olumlu geri dönüşler alıyoruz. Zaten çocuklar için düzenlenen ücretsiz etkinlikler sayısı az. O nedenle böyle şeylere vesile olmak bizim için de mutluluk verici” dedi.

“Bu tarz etkinlikleri devam ettirmesini istiyoruz”

Etkinliğe katılan 9 yaşındaki Ada Kırcalı, gerçekleştirilen etkinlikleri çok beğendiğini ifade ederek, “Burada etkinlik yapmak çok eğlenceli. Zaten ben böyle etkinliklere katılmayı çok seviyorum. Evde de kendi başıma sık sık etkinlik yapıyorum. Yarıyıl tatilimi de bu tarz etkinlikler yaparak geçiriyorum. Espark AVM’nin bu tarz etkinlikleri devam ettirmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Ebeveynlerle birlikte çocuk davranışları hakkında konuşuyoruz”

Gerçekleştirilen etkinlikler esnasında aileler ile özel söyleyişi yapan Uzman Klinik Psikolog Şule Ulutürk ise şunları söyledi:

“Çocuklarla etkinlik yapılırken biz de ebeveynlerle söyleşi yapıyoruz. Onlarla birlikte çocuk davranışları hakkında konuşuyoruz. Genel olarak çocuk psikolojisi ve davranışlarına değiniyoruz. Ebeveynlerin tutumları, çocuklarda beslenme, teknoloji kullanımları, ebeveyn ve çocukların duyguları, ebeveynler çocuklara nasıl yaklaşabilirler, çocuklara nasıl olumlu davranışlar kazandırabilirler ve nasıl destek olabilirler gibi çeşitli konularda sohbet ediyoruz. Evde çocuklar ile yaşadıkları problemler hakkında sorular soruyorlar. Genel olarak velilerin geri dönüşleri güzel oluyor. Sanki bir ihtiyaç varmış da o burada karşılanıyormuş gibi hissettim. Bu yüzden de çok mutlu oldum. Velilerimizin mutlu olmasından dolayı da biz de mutlu olduk. Espark AVM böyle etkinliklerde aktif çalışmalar gösteren bir kurum. Bu tarz etkinliklere davet oldukça da ben de keyifle kabul ediyorum. Çocuklarla birlikte güzel vakit geçiriyoruz.”

Çocuklar yarıyıl tatilini Espark AVM’de dolu dolu geçiriyor
Çocuklar yarıyıl tatilini Espark AVM’de dolu dolu geçiriyor
Çocuklar yarıyıl tatilini Espark AVM’de dolu dolu geçiriyor
Çocuklar yarıyıl tatilini Espark AVM’de dolu dolu geçiriyor
Çocuklar yarıyıl tatilini Espark AVM’de dolu dolu geçiriyor
Çocuklar yarıyıl tatilini Espark AVM’de dolu dolu geçiriyor
sonbasin.com / İHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş