Çin neden insansı robotlar üretiyor? İşte bilinen detaylar…

Çin’in son zamanlarda üzerinde durduğu bir konu olan insansı robotlar herkesin ilgisini çekmeye devam ediyor. Çin’in robotlara olan düşkünlüğü artarken, insanlar bu düşkünlüğün arkasındaki asıl amacı merak ediyor.

Çin neden insansı robotlar üretiyor? İşte bilinen detaylar…
Yayınlama: 25.11.2023
A+
A-

Yaşlanan nüfusun ve yalnız yaşayan bireylerin sayısındaki artışın oluşturduğu zorluklara yanıt olarak, refakatçi robotlar yalnızlık için potansiyel bir çare olarak ortaya çıkıyor.

Çin’de 92 milyondan fazla yetişkinin yalnız yaşadığı ve bu rakamın nüfusun %6’sından fazlasına tekabül ettiği düşünüldüğünde, refakatçiye olan talep aşikâr.

Ex Robots CEO’su Li Boyang, Pekin’de düzenlenen 2023 Dünya Robot Konferansı’nda bu talebi vurgulayarak yaşlılar için refakatçi robotlara duyulan ihtiyacı dile getirdi.

ÇİN İNSANALRIN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN ROBOT ÜRETİYOR

Yapay zeka ve silikon bazlı yapay deri gibi gelişmiş malzemeler kullanan şirketi, yalnızca görevleri yerine getirmekle kalmayıp aynı zamanda insan hareketlerini, yüz ifadelerini ve jestlerini simüle ederek etkileşimlerinde daha ilgi çekici ve sezgisel hale getiren insansı robotlar geliştirmeyi hedefliyor.

Çin neden insansı robotlar üretiyor? İşte bilinen detaylar...

ÇİN’DE 20 MİLYONDAN FAZLA GENÇ YETİŞKİN YALNIZ YAŞIYOR

Yoldaş robotlar yaşlıların ötesinde, yalnızlık ve ruh sağlığı sorunlarıyla boğuşan genç neslin önemli bir bölümünü de kapsıyor. Çin’de 20 ila 39 yaş arasındaki 20 milyondan fazla genç yetişkin, aile kurmanın getirdiği mali yükten toplumsal baskılar karşısında bağımsızlık arzusuna kadar çeşitli nedenlerle yalnız yaşıyor.

Çin hükümetinin nüfusun azalmasını engelleme çabaları ışığında, eşlik eden robotlar daha yaygın hale gelebilir, günlük işlerde arkadaşlık ve yardım sağlayabilir ve potansiyel olarak aile oluşumuna yönelik toplumsal tutumları etkileyebilir.

İNSAN NÜFUSUNUN YAŞLANMASI ROBOTLARA DUYULAN İHTİYACI ARTIRIYOR

Refakatçi robotların sosyal izolasyonun üstesinden gelme vaadi ilgi çekici olsa da, maliyetleri, erişilebilirlikleri ve güvenlikleri konusunda endişeler devam etmektedir. İnsansı robotlar gelişmeye devam ettikçe, toplumsal dinamikleri yeniden şekillendirmedeki ve yaşlanan ve izole bir nüfusun zorluklarının üstesinden gelmedeki rolleri hem hayranlık uyandıran hem de dikkatle düşünülmesi gereken bir konu olmaya devam ediyor.

Teknoloji, toplumsal ihtiyaçlar ve insanların bağlantı arayışının kesişimi, robotların sosyal dokumuzda giderek daha ayrılmaz bir rol oynadığı bir geleceğin anahtarını elinde tutuyor.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş