CENTCOM’dan Gazze’ye havadan yardım

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), dün yerel saatle 14.17 sıralarında Gazze’ye havadan yardım gönderildiğini duyurdu. CENTCOM ayrıca Kızıldeniz raporunu da yayımladı. Raporda, Husilere ait 6 insanız deniz aracı ve 18 gemisavar füzenin imha edildiği belirtildi.

CENTCOM’dan Gazze’ye havadan yardım
Yayınlama: 12.03.2024
A+
A-

CENTCOM’dan yapılan açıklamada, “ABD Merkez Komutanlığı, devam eden çatışmalardan etkilenen sivillere temel yardım sağlamak amacıyla 11 Mart 2024 tarihinde saat 14:17’de Kuzey Gazze’ye bir insani yardım hava indirme operasyonu gerçekleştirdi. Ortak operasyonda ABD Hava Kuvvetleri’ne ait C-130 uçakları ve ABD insani yardım malzemelerinin havadan ulaştırılmasında uzmanlaşmış ABD ordusu askerleri yer aldı. ABD C-130’ları 27 bin 600’den fazla gıdayı ve 25 bin 900 şişe suyu büyük bir ihtiyaç bölgesi olan Kuzey Gazze’ye bırakarak sivillerin kritik yardıma erişimini sağladı” denildi.

HUSİLERE AİT 6 İNSANSIZ DENİZ ARACI VE 18 FÜZE İMHA EDİLDİ

CENTCOM ayrıca Kızıldeniz raporunu da yayımladı. Raporda, Husilerin 08.50 ve 12.50 saatleri arasında Singapur tarafından işletilen Liberya bandralı Pinocchio adlı ticari gemiye iki gemisavar balistik füze fırlattığını, füzelerin gemiye isabet etmediğini duyurdu. CENTCOM, ilerleyen saatlerde de Husilere ait 6 insansız deniz aracı ve 18 gemisavar füzenin imha edildiğini belirtti.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş