CENTCOM: Husilerin saldırdığı ticari gemide 3 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), dün yerel saatle 11.30 sıralarında Husilerin M/V True Confidence adlı ticari gemiye balistik füzeyle saldırı düzenlediğini, saldırı sonucu mürettebattan 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin de yaralandığını duyurdu.

CENTCOM: Husilerin saldırdığı ticari gemide 3 kişi öldü, 4 kişi yaralandı
Yayınlama: 07.03.2024
A+
A-

CENTCOM’dan yapılan açıklamada, “6 Mart saat 11:30 sularında Yemen’in İran destekli Husi teröristlerinin kontrolündeki bölgelerinden Aden Körfezi’nden geçmekte olan Barbados bandıralı, Liberya’ya ait dökme yük gemisi M/V True Confidence’a bir gemisavar balistik füzesi fırlatıldı. Füze gemiye isabet etti ve çok uluslu mürettebattan 3 kişinin öldüğü, 3’ünün durumu ağır olmak üzere en az 4 kişinin yaralandığı ve gemide önemli hasar meydana geldiği bildirildi. Mürettebat gemiyi terk etti ve koalisyon savaş gemileri gemiye müdahale ederek durumu değerlendirmeye başladı” denildi.

CENTCOM: Husilerin saldırdığı ticari gemide 3 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

İKİ İNSANSIZ HAVA ARACI İMHA EDİLDİ

CENTCOM, ayrıca yerel saatle 19.14 sıralarında Husilere ait 2 İHA’nın imha edildiğini belirterek, “Amerika Birleşik Devletleri Merkez Komutanlığı, 6 Mart 19:14’te, Yemen’de Husilerin kontrolündeki bir bölgede bulunan ve bölgedeki ticari gemiler ile ABD Donanmasına ait gemiler için yakın bir tehdit oluşturan 2 insansız hava aracına karşı meşru müdafaa saldırısı düzenledi” dedi.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş