Çalışanların yüzde 90’ını işten çıkarıp yapay zekayı işe aldı: Skandalı överek anlattı!

Hindistan’daki bir şirketin CEO’su çalışanların yüzde 90’ını işten çıkararak yapay zekayı tercih ettiğini duyurdu. CEO’nun yapay zekanın insanlardan daha başarılı olduğunu överek anlatması, tepkilere neden oldu.

Çalışanların yüzde 90’ını işten çıkarıp yapay zekayı işe aldı: Skandalı överek anlattı!
Yayınlama: 12.07.2023
A+
A-

Yapay zekanın insan işlerini alma tehlikesi tedirginliği daha da artırmaya başladı. Hindistan’ın Bengaluru merkezli Duukan şirketi, destek ekibinin %90’ını işten çıkarmaya karar verdi.

TWİTTER ÜZERİNDEN ÖVÜNEREK DUYURDU

Attığı bir tweet ile açıklama yapan CEO “zor” ama “gerekli” bir hamle olduğunu belirtti. Ayrıca CEO’nun bunu twitter üzerinden belirtmesi, kullanıcıların tepkilerine sebep oldu.

Satıcıların çevrimiçi mağazalar kurmasına ve dijital ortamda ürün satmasına yardımcı olan Bengaluru merkezli Duukan’ın 31 yaşındaki CEO’su ve kurucusu Shah’ın yaptığı açıklama şu şekilde;

“Bu yapay zekalı sohbet robotu yüzünden destek ekibimizin %90’ını işten çıkarmak zorunda kaldık. Zor mu? Evet. Gerekli miydi? Kesinlikle.”

We had to layoff 90% of our support team because of this AI chatbot.

Tough? Yes. Necessary? Absolutely.

The results?

Time to first response went from 1m 44s to INSTANT!
Resolution time went from 2h 13m to 3m 12s
Customer support costs reduced by ~85%

Here’s how’s we did it

— Suumit Shah (@suumitshah) July 10, 2023

ISRARLA YAPAY ZEKANIN İNSANLARDAN DAHA YARARLI OLDUĞUNU YİNELEDİ

CEO tepkilere rağmen bunun yararından bahsetmeye devam etti. CEO’nun işten çıkarma hakkındaki tweetini, müşterilerin sorularını anında ve kesin bir şekilde yanıtlayabilen ve tabii ki herhangi bir maaş ya da hastalık izni almayan yapay zeka asistanını öven birkaç tweet daha izledi.

Shah, yapay zekalı sohbet robotunun müşteri sorularına yanıt vermesinin iki dakikadan az sürdüğünü, oysa insan personelin iki saat sürdüğünü ve ekibin değiştirilmesinin destek maliyetlerini %85 oranında azalttığını ekliyor.

Çok sayıda tweet boyunca, işten çıkarılan 23 kişiden, ne gibi yardımlar aldıklarından vs. hiç bahsedilmiyor.

Bir başka kullanıcı ise “Belki iş için doğru bir karardı ama bu konuda bir kutlama/pazarlama başlığına dönüşmemeliydi” dedi.

Çalışanların yüzde 90'ını işten çıkarıp yapay zekayı işe aldı: Skandalı överek anlattı!

CEO TWİTTER’DAKİ PAYLAŞIMLARINDAN PİŞMAN OLDU

Insider’a konuşan Saha, işten çıkarmalarla ilgili olarak Twitter’da paylaşımda bulunduğu için pişman olduğunu, ancak söylemek istediğinin hala geçerli olduğunu belirtti.

Saha Insider’a yaptığı açıklamada işten çıkarmalarla ilgili Twitter’da paylaşımda bulunduğu için pişman olduğunu ancak söylemek istediğinin hala geçerli olduğunu belirtti. 

Saha “Yapay zeka işlerimizi elimizden alıyorZamanla herkes bunu yapmaya başlayacak. Sadece biz değil. Belki de bunu Twitter’a koymak için fazla açık sözlü davrandım,” dedi. 

BAZI ÇALIŞANLAR İÇİN KAÇINILMAZ BİR SON OLARAK GÖRÜLÜYOR

Yardım hattı personelinin (tamamını) bir yapay zeka sohbet robotu ile değiştiren bir başka kuruluş da ABD Ulusal Yeme Bozukluğu Derneği oldu.

Bir kadına kalori saymasını, tartılmasını ve haftalık olarak kendini ölçmesini söylemek de dahil olmak üzere zararlı bilgiler verdikten sonra hızla devre dışı bırakıldı

Ayrıca dünyaca ünlü teknoloji şirketi IBM gibi şirketler, küresel olarak 300 milyon tam zamanlı işi etkilemesi beklenen üretken yapay zeka tarafından potansiyel olarak gerçekleştirilebilecek işler için işe alımları durdurma kararında olduklarını söylediler.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş