Bill Gates: Yapay Zeka bilgisayarları kullanma şeklinizi tamamen değiştirmek üzere

Bill Gates yapay zekanın, bilgisayarları kullanma şeklimizi sonsuza dek değiştirmeye hazırlandığını belirterek söz konusu teknolojinin yakın bir gelecekte hayatımızın her alanında önemli bir rol oynayacağını söyledi.

Bill Gates: Yapay Zeka bilgisayarları kullanma şeklinizi tamamen değiştirmek üzere
Yayınlama: 12.11.2023
A+
A-

Bir blog yazısında Gates, yapay zekanın giderek yaygınlaştığı günümüzde geleceğe yönelik bazı tahminlerini paylaşıyor.

Gates’e göre önümüzdeki beş yıl içinde farklı görevler için farklı uygulamalar kullanmayacağız. Bunun yerine, telefonunuza veya bilgisayarınıza günlük dilde ne yapmak istediğinizi söyleyeceksiniz ve o da isteğinizi yerine getirebilecek.

Bill Gates: Yapay Zeka bilgisayarları kullanma şeklinizi tamamen değiştirmek üzere

HERKES YAPAY ZEKA DESTEKLİ KKİŞİSEL BİR ASİSTANA SAHİP OLABİLECEK

Gates, “Yakın gelecekte, çevrimiçi olan herkes, günümüz teknolojisinin çok ötesinde yapay zeka ile desteklenen kişisel bir asistana sahip olabilecek” diyor.

Gates, bir kişi olarak sizin hakkınızdaki bilgilerine dayanarak görevleri yerine getirebilecek olan yazılımı “ajan” olarak adlandırıyor.

“Aracılar sadece herkesin bilgisayarlarla etkileşim biçimini değiştirmekle kalmayacak. Aynı zamanda yazılım endüstrisini de altüst edecekler ve komutları yazmaktan simgelere dokunmaya geçtiğimizden beri bilgi işlemdeki en büyük devrimi gerçekleştirecekler” diyor Gates.

Acentelerin çalışmasının anahtarı, sizi bir kişi olarak tanıyabilmeleridir. Sizin hakkınızda ne kadar çok şey bilirlerse, ihtiyaçlarınızı o kadar çok tahmin edebilir ve size yardımcı olabilirler.

Bill Gates: Yapay Zeka bilgisayarları kullanma şeklinizi tamamen değiştirmek üzere

HAYATIMIZIN HER ALANINDA BÜYÜK BİR ROL OYNAYACAK

“Proaktifler siz istemeden önce önerilerde bulunabiliyorlar. Uygulamalar arasında görevleri yerine getirirler. Zaman içinde gelişirler çünkü faaliyetlerinizi hatırlarlar ve davranışlarınızdaki niyet ve kalıpları tanırlar. Bu bilgilere dayanarak, ihtiyaç duyduğunuzu düşündükleri şeyleri sağlamayı teklif ederler, ancak nihai kararları her zaman siz verirsiniz.”

Gates’in yazısı, yapay zekanın sağlık sektörünü, eğitimi, üretkenliği, eğlenceyi ve daha fazlasını nasıl dönüştüreceğini düşündüğü hakkında ayrıntılara giriyor. Nihayetinde, yapay zekanın hayatımızın her alanında büyük bir rol oynayacağını düşünüyor.

Gates, “Temsilciler neredeyse her türlü faaliyette ve yaşamın her alanında yardımcı olabilecekler” diyor. “Bilgisayar sektöründe platformlardan, yani uygulamaların ve hizmetlerin üzerine inşa edildiği teknolojilerden bahsediyoruz. Android, iOS ve Windows birer platformdur. Temsilciler bir sonraki platform olacak.”

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş