Benzersiz mega malikaneye servet… 40 milyon dolara satıldı!

İçinde kendi sinema salonu ve hapishanesi de olan 8 yatak odalı, 2 bin 790 metrekarelik ev, 25 yıldan daha uzun sürede inşa edildi.

Benzersiz mega malikaneye servet… 40 milyon dolara satıldı!
Yayınlama: 05.12.2022
A+
A-

Cabletron’un 39 yaşındaki kurucu ortağı Robert Levine, 1997’de emekli olduğunda, gazeteler onu “eksantrik” olarak nitelendirmişti. Ne de olsa devekuşu derisi çizmeler giyerdi ve anlattığına göre zırhlı tankıyla bir pizza kuryesini kovalamıştı. Ama onun hikayesi aslında daha yeni başlıyordu.

EĞLENMEK İÇİN EVDEN ÇIKMAYA GEREK YOK

Levine, emekli olduğunda bir dondurma salonu, iki atış poligonu ve Vahşi Batı kasabası da dahil olmak üzere, bugüne dek görüşmemiş olanaklara sahip bir malikane inşa etti. Toplam 30 bin metrekareye yayılan evde, sekiz yatak odası, 10 tam banyo ve altı makyaj odası var. Ancak buna 10 bin metrekarelik misafirhane dahil değil. Türünün tek örneği olarak nitelendirilen mega malikane, 42 milyon dolara satışa çıkarılmıştı.

Emlak yetkilisi Barbara Scrivens, New York Post’a yaptığı açıklamada, “Eğlenmek için malikaneden ayrılmanız bile gerekmiyor” dedi ve bekledi:

40 MİLYON DOLARA SATILDI

Bunu gibi başka bir yer görmedim.

Ve şimdiyse; kendi dondurma salonu, hapishanesi, kovboy barı ve iki atış poligonu olan yaklaşık 1820 dönümlük geniş bir alana yayılan mülk, 40 milyon dolara satıldı.

25 YILDA İNŞA EDİLDİ

ABD’nin Colorado eyaletinin Edwards şehrinde, Vail Kayak Merkezi’ne yaklaşık 32 kilometre uzaklıktaki kovboy temalı çiftlik, 1990’ların bilgisayar ağı firması Cabletron Systems’ın kurucusu olan teknoloji girişimcisi ve sahibi Robert Levine tarafından 25 yıldan uzun sürede inşa edildi.

Wall Street Journal’da yer alan habere göre, daha önce 2019’da 78 milyon dolar karşılığında mülkü satışa çıkaran Levine, mülkü 10 parsele bölmeyi planlayan Florida merkezli gayrimenkul geliştirme firması Baseline Property Group’a yaptığı 40 milyon dolarlık satışı kısa süre önce tamamladı.

SEYİR KÖPRÜSÜ, ATIŞ POLİGONLAR, BENZİN İSTASYONU…

8 yatak odalı, yaklaşık 2 bin 790 metrekarelik ana ev, 2000’li yılların başında inşa edildi ve diğer tesisler yıllar içinde kademeli olarak eklendi.

Bunlar arasında Wyoming’deki Silver Dollar Bar & Grill’den esislenen bir salon bar ve Wasatch dağlarının manzarasına sahip yaklaşık 60 metre yüksekliğinde çelik bir seyir köprüsü yer alıyor. Atış poligonlarının yanı sıra mülkte alabalık dolu bir gölet ve arabalar, motosikletler, kar motosikletleri ve ATV’ler için bir depolama tesisi de bulunuyor.

TÜRÜNÜN TEK ÖRNEĞİ

Türünün tek örneği olan bu mülk bir eğlence parkını andırıyor: Kovboy temalı kasabada bir şerif bürosu, ranzalı bir hapishane hücresi, bir benzin istasyonu ve su kulesi bulunuyor. Ayrıca bir sinema, spor salonu ve atari oyun salonu da bulunuyor.

White River Ulusal Ormanı’nın kuzey kenarında yer alan mülkte ayrıca Coyote Lodge olarak bilinen yaklaşık 743 metrekarelik bir eğlence merkezi de yer alıyor.

Eğlence merkezinde tırmanma duvarı, kapalı havuz ve yemek pişirmek için Japon tarzı demir ızgaralı teppanyaki yemek alanı bulunuyor.

 

sonbasin.com / Milliyet.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş