Başkan Işık: “Hasan Doğan Eren Parkı Kütahya’ya hayırlı olsun”

HASAN DOĞAN EREN PARKI KÜTAHYA’YA HAYIRLI OLSUN

Başkan Işık: “Hasan Doğan Eren Parkı Kütahya’ya hayırlı olsun”
Yayınlama: 09.11.2023
A+
A-

Dumlupınar Mahallesi’nde Kütahya Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Hasan Doğan Eren Parkı’nın açılışını gerçekleştiren Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana kıymetli hemşehrilerimize hizmet etmeyi çok önemsedik” dedi.

Mahallelerin ihtiyaçlarına öncelik vererek çalışmalarına devam eden Kütahya Belediyesi, Dumlupınar Mahallesi Çilek Sokakta yapımını tamamladığı Hasan Doğan Eren Parkı’nı hizmete açtı. MHP Kütahya Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Damcı, Murat Arık, Ertuğrul Cevahir, birim müdürleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda Kütahyalının katıldığı törende Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, açılış kurdelesini çocuklarla birlikte kesti.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Görevi devraldığımız 31 Mart 2019 tarihi itibariyle o günkü gelirimiz 1 birim iken önümüzdeki 3 yıllık dönemde geri ödemek zorunda kaldığımız borç 2,5 birimdi. O günün parasıyla çok büyük para olan 650 milyon lira borçla belediyeyi devraldık. Ödememe gibi bir lüksümüz yok. İller Bankası’ndan gelen payımızdan her ay bu borç kesiliyor, geri kalanı bize geliyordu. Hiç kimseye şikayette bulunmadık, buna rağmen çalışacağız dedik. Pandemi döneminde şehrimizin yüzde 80’inin altyapısı yeniledik. Yağmur suyu hatlarından kanalizasyonuna su hatlarına kadar. Bir taraftan çalıştık, bir taraftan da borçlarımızı temizledik. Şimdi 2023 yılında bütçemizi tam 10 kat artırdık, 2 milyar 800 milyon Türk Lirasına çıkarttık. Rabbim nasip ederse 2024 yılında 15 kat, 4 milyar 300 milyon Türk Lirası bütçeye çıkaracağız. Borçlar ne oldu? Eski borçların tamamı silindi, şimdi 10’da 1’ine düştü. Bugün itibariyle talep edersek 2 milyar 500 milyon Türk Lirası kredi alabilecek durumdayız ama göreve geldiğimizde 1 lira dahi kredi çekecek durumumuz yoktu. Alınabileceklerin tamamı alınmış, üstüne de bakan oluruyla 52 milyon Türk Lirası fazladan kredi alınmıştı” ifadelerini kullandı.



sonbasin.com / İHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş