Balkanlar’da savaş çanları çalıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki liderle peş peşe görüşüp “Diyalog” çağrısı yaptı

Balkanlarda, Sırbistan ve Kosova arasındaki gerilime ilişkin Türkiye’den kritik bir hamle geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ve Kosova Başbakanı Albin Kurti ile ayrı ayrı telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki gerilimin bitirilmesi için Türkiye olarak diyalog sürecinde üzerlerine düşen katkıyı vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Balkanlar’da savaş çanları çalıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki liderle peş peşe görüşüp “Diyalog” çağrısı yaptı
Yayınlama: 31.05.2023
A+
A-

Sırbistan ile Kosova arasında gerilim yeniden tırmanıyor. Kosova’yı kendi toprağı olarak gören Sırbistan, bu ülkenin sınırına ordu mensuplarını konuşlandırmaya karar vermesi bölgede krize neden oluyor.

ERDOĞAN DEVREYE GİRDİ

Bu gelişme sonrası bölgede tansiyonun yükselmesi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ve Kosova Başbakanı Albin Kurti ile telefonda görüştü.

AÇIKLAMA YAPILDI

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ve Kosova Başbakanı Kurti, görüşmelerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesi dolayısıyla tebriklerini iletti.

“DİYALOG” ÇAĞRISINDA BULUNDU

İkili ilişkiler ve bölgesel konuların da değerlendirildiği görüşmelerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kosova’nın kuzeyindeki gelişmelere ilişkin, bölgede kalıcı barış ve istikrarın tesis edilebilmesinin yegane yönteminin diyalog sürecinde ilerleme sağlanması olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak diyalog sürecinde üzerlerine düşen katkıyı vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Sizce Kemal Kılıçdaroğlu istifa etmeli mi?

— Haberler.com (@Haberler) May 28, 2023

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş