Bakan Uraloğlu: İstanbul 1100 kilometre metro ağına sahip olmalı

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi Test Sürüşü Programı’na iştirak etti. Bakan Uraloğlu, İstanbul’un 1100 kilometrelik metro hattına sahip olması gerektiğini söyledi.

Bakan Uraloğlu: İstanbul 1100 kilometre metro ağına sahip olmalı
Yayınlama: 19.08.2023
A+
A-

İstanbul’a metro yatırımları devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu “İstanbul’un metro ağının 500 kilometre omurga hattına 1100 kilometre metro hattına sahip olması gerektiğini gösteriyor. Sorumluluk alanımızda elimizi taşın altına koymalıyız” dedi.

Bakan Uraloğlu’nun açıklamaları şöyle:

55.7 kilometrelik 5 ayrı Metro hattında İstanbul için çalışıyoruz. Yapımını tamamlayıp İstanbulluların hizmetine sunduğumuz metro hattı uzunluğu 130 kilometrenin üstündedir. Yapımı devam eden projeler bittiğinde bu rakam 395 kilometreye yükselecektir. İstanbul’un raylı sistem altyapısının yarısını biz kazandırmış olduk.

İstanbul’un metro ağının 500 kilometre omurga hattına 1100 kilometre metro hattına sahip olması gerektiğini gösteriyor. Sorumluluk alanımızda elimizi taşın altına koymalıyız.

Her zaman dile getirdiğimiz üzere merkezi yönetimle yerel yönetimlerin kolektif çalışması çok önemli. Bizler Türkiye Yüzyılı’nı inşa edecek adımları atmaya devam ediyoruz.

Hükümetlerimizin İstanbul’daki hizmet süreci bitmedi, artarak da devam edecek. Kimsenin şüphesi olmasın ki UAB olarak İstanbul içinde araç trafiğinin yoğunlaşmasını engellemek için modern ulaşım sistemlerini yaygınlaştırmak için yeni yatırım ve teşviklere devam edeceğiz. Hızlı, emniyetli ulaşım ağını tesis edene kadar durmayacağız, çalışacağız.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş