Bakan Şimşek’ten ‘gri liste’ açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından bugün paylaşılan raporda, Türkiye’nin 40 FATF standardının 39 adedinde uyumlu olduğunun tescil edildiğini duyurdu.

Bakan Şimşek’ten ‘gri liste’ açıklaması
Yayınlama: 21.07.2023
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tweetini alıntılayarak, Twitter hesabından paylaşım yaptı.

Bugün FATF tarafından açıklanan raporda, Türkiye’nin 40 FATF standardının 39 adedinden uyumlu olduğunun tescil edildiğini bildiren Şimşek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu durum kara para aklama ile terörizmin finansmanı ile mücadeleye verdiğimiz önemin açık bir tezahürüdür. Ülkemiz bu kapsamdaki çalışmalarını artırarak devam ettirmeye kararlıdır. Uygulamada sağlayacağımız etkinlik ile ülkemizi gri listeden çıkartmaya kararlıyız.”

Türkiye now only has one recommendation left rated Partially Compliant out of 40 recommendations. In other words we are compliant or largely compliant in 39 recommendations.

Türkiye is committed to combating global money laundering and terrorist financing. We believe that… https://t.co/4q50EJrCVO

— Mehmet Simsek (@memetsimsek) July 20, 2023
sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş