Bakan Şimşek’ten ‘Biz neden yapamıyoruz’ çıkışı

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, 14. Türk-Arap Ekonomi Forumu’nda düzenelenen panelde moderatörlük yaparak katılımcı ülkelerin bakanlarına soru yöneltti.

Bakan Şimşek’ten ‘Biz neden yapamıyoruz’ çıkışı
Yayınlama: 08.11.2023
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul’da 14. Türk-Arap Ekonomi Forumu (TAF) “İşbirliğinde Yeni Dönem” temasıyla düzenlenen programdaki panelde konuştu..

Paneli yürütürken üç soru üç cevap yöntemini benimsediklerini dile getiren Bakan Şimşek, küresel ekonomide mevcut süper güç olan ABD ile Çin arasındaki ticari geriliminin yansımalarını gündeme getirdi.

Şimşek’in panele katılan Arap dünyası temsilcilerine yönelttiği ilk soru şöyle oldu:

Bölge içi ticaret entegrasyonu dünyanın en düşüğünde. Bölge ticareti genel ticaretin yüzde 17’si o da eğer petrolü dışında bırakırsanız. Avrupa’da yüzde 70. Acaba politika oluşturucular ve iş dünyasının değerleri olarak bizler ticaretin entegrasyonunu nasıl geliştirebiliriz? Karşılıklı ikili yatırımları nasıl geliştirebiliriz? Bizi tutan şey ne? Asya’nın yaptığını neden biz yapamıyoruz? Avrupalı komşularımızın yaptığını neden biz yapamıyoruz? Amerikalıların yaptığını biz neden yapamıyoruz? Bizi engelleyen şey nedir?

 

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş