Bakan Şimşek, piyasaların faiz kararını yetersiz bulmasına ilişkin konuştu: Bu bir süreçtir, kademeli olarak yöneteceğiz

Merkez Bankası 27 ay sonra bir ilke imza atarak politika faizini yüzde 15 seviyesine yükseltirken, atılan adım piyasalar tarafından yetersiz bulunmuştu. Kamuoyundaki eleştirilere yanıt veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Merkez Bankasının dünkü açıklamasında belirtildiği gibi bu bir süreçtir. Kararlılıkla kademeli olarak bu süreç yönetilecektir” ifadesini kullandı.

Bakan Şimşek, piyasaların faiz kararını yetersiz bulmasına ilişkin konuştu: Bu bir süreçtir, kademeli olarak yöneteceğiz
Yayınlama: 23.06.2023
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul’a hareketinden önce Ankara Esenboğa Havalimanı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Şimşek, piyasalar tarafından yetersiz bulunan Merkez Bankası’nın faiz artırımı kararına ilişkin “Bu bir süreçtir. Kararlılıkla kademeli olarak bu süreç yönetilecektir” açıklamasını yaptı.

“BU HEDEFLERE ULAŞMAKTA KARARLIYIZ”

Şimşek, yaptığı değerlendirmede, “Ekonomi politikalarımız kısa vadede fiyat istikrarını ve finansal istikrarı hedeflemektedir. Bu hedeflere ulaşmada kararlıyız. Merkez Bankasının dünkü açıklamasında belirtildiği gibi bu bir süreçtir. Kararlılıkla kademeli olarak bu süreç yönetilecektir” ifadesini kullandı.

Ayrıntılar geliyor…

Dolar kuru ne kadar? Dolar kaç TL? Dolar alış ve satış fiyatları için tıklayın. Altın fiyatları için tıklayın. Gram altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar?

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş