Bakan Özer: Türkiye ilk kez mesleki eğitime uluslararası öğrenci almaya başladı

OECD Mesleki Eğitim Zirvesi’nde konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022 yılında ilk kez bu deneyimleri tüm dünya ile paylaşmak için 7 adet uluslararası mesleki teknik anadolu lisesi kurduk. Türkiye ilk kez mesleki eğitime uluslararası öğrenci almaya başladık. ifadelerini kullandı.

Bakan Özer: Türkiye ilk kez mesleki eğitime uluslararası öğrenci almaya başladı
Yayınlama: 01.12.2022
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, OECD Mesleki Eğitim Zirvesi’nde açıklamalarda bulundu.

Bakan Özer’in açıklamalarından satır başları:

Kalite odaklı eğitim devamı için gerekeni yapacağız. Kendimize özgü başka problemlerle karşılaştık. Meslek liseleriniin yüksek eğitime erişimin engellenmesiyle ilgili süreç başarılı öğrencileri eğitimden tamamen uzaklaştı.

TEK BİR ŞEY İSTİYORUZ: İSTİHDAM

Kat sayı uygulamasının kaldırılmasıyla mesleki eğitimin güçlenmesiyle çalışmalar yaptık. Artık meslek liselerinde özel sektörle birlikte müfretadı güncelliyoruz. Tek bir şey istiyoruz, istihdamda öncelik.

ARTIK BAŞARILI ÖĞRENCİLER GELMEYE BAŞLADI

Akademik olarak başarılı öğrenciler meslek liselerine gelmeye başladı. Bu ülkenin en başarılı öğrencileri mesleki eğitime göre kariyerlerini planlamaya başladı.

55 ARGE MERKEZİ AÇTIK

Türkiye’de 55 tane ARGE merkezi açtık. Meslek liseleri artık doluluk oranları yükselmeye, başarılı öğrencilerin yer aldığı dolulukla kendi mecrasında devam ediyor.

1 MİLYON 158 ÇIRAK-KALFA VAR

Türkiye’de tüm mesleki eğitimlerde 1 milyon 158 çırak-kalfa var. Ben inanıyorum ki 1 milyon 200 binler bandında tamamlayacağız.

MESLEKİ EĞİTİMDE BİR İLK

Yeni çalışmalarla mesleki eğitim çok daha güçlü hale gelecek. 2022 yılında ilk kez bu deneyimleri tüm dünya ile paylaşmak için 7 adet uluslararası mesleki teknik anadolu lisesi kurduk. Türkiye ilk kez mesleki eğitime uluslararası öğrenci almaya başladık. Türkiye bölgesine ilham veren bir ülke konumuna geldi.

 

sonbasin.com / Milliyet.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş