Bakan Osman Aşkın Bak: Sporcuları çok iyi eğitmek için antrenörlere, teknolojiye ihtiyacımız var

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile birlikte iki bakanlık arasında imzalanan “Bilimsel Araştırma, Girişimcilik ve Gençlerde Bilimsel Farkındalığın Artırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü” kapsamında düzenlenen BİGG Spor Ödülleri Yarışması’nın törenine katıldı.

Bakan Osman Aşkın Bak: Sporcuları çok iyi eğitmek için antrenörlere, teknolojiye ihtiyacımız var
Yayınlama: 09.03.2024
A+
A-

Riva Kamp ve Eğitim Merkezi’ndeki törende konuşan Bakan Bak, sportif başarı için teknolojiye ihtiyaç olduğunu belirterek, “Stantları dolaşırken çok mutlu oldum. Genç firmalarımızın dışarıdan çok büyük paralarla ithal ettiğimiz ürünleri yapmaları, yapmaya başlamaları gerçekten çok önemli. Ölçemediğiniz bir şeyi yönetemezsiniz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde son 22 yılda Türkiye’nin teknolojiye, AR-GE’ye yaptığı yatırımların artarak devam ettiğini kaydeden Bakan Bak, “Spor endüstrisi söylenen rakamlara göre 680 milyar dolar. Bu endüstrinin yaklaşık yarısı ekipman, teknoloji ve bunların kullanılmasını kapsıyor. Stantlarda çok başarılı çalışmalar gördüm. Bence çok önemli bir şey. Güzel işler yaptık” diye konuştu.

“SPORCULARI ÇOK İYİ EĞİTMEK İÇİN ANTRENÖRLERE, TEKNOLOJİYE İHTİYACIMIZ VAR”

Türkiye’de bir spor devriminin yaşandığını vurgulayan Bak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın sporun içinden gelmesi, sporu çok iyi bilmesiyle ilgili. Türkiye son 22 yılda statlar, salonlar, havuzlar, binlerce tesis kazandı. Bu tesislerin hepsi sporcularla dolmaya başladı. Ama buna ne lazım? Bu sporcuları çok iyi eğitmek için antrenörlere, teknolojiye ihtiyacımız var. Mesela yüzme havuzlarındaki dokunma teknolojisini dışarıdan alıyoruz. Çok pahalı. Bunları da geliştirmemiz lazım. Gençler gelecekte bu ülkede çok önemli işler yapacak hem sporda hem teknolojide. Ülkemiz çok daha güçlü olacak. Federasyonlarımıza, spor kulüplerimize de söylüyorum. Lütfen bu teknolojileri kullanmaya başlayalım, kullanalım.”

Konuşmaların ardından mansiyon ödülü alan ve ilk 5’e giren firmalara ödüllerini Bakan Bak ve Bakan Kacır verdi.

Tören, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

7 BRANŞTA 67 GİRİŞİM BAŞVURDU

Yarışmaya, “Spor teknolojilerinde artırılmış ve sanal gerçeklik uygulamaları”, “Sporda yapay zeka uygulamaları”, “Sporla ilişkili istatistik ve büyük veri analizi uygulamaları”, “Bireysel ve takım takip-analiz sistemleri”, “Sporda antrenman teknolojileri”, “İthal spor malzemelerinin yerlileştirilmesi” ile “Sporda sensör teknolojisi” kategorilerinde toplam 67 teknolojik girişim başvurdu.

Yarışmada ilk 5’e girenler toplamda yaklaşık 5 milyon lira ödül ile BİGG Spor Kupası’nın sahibi oldu.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş