Bakan Ömer Bolat’tan önemli açıklamalar

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, katıldığı canlı yayında ekonomi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor…

Bakan Ömer Bolat’tan önemli açıklamalar
Yayınlama: 17.10.2023
A+
A-

Bakan Bolat’ın açıklamalarından satır başları:

7 Ekim sabah Filistin’de Gazze böglesinde silahlı bir grubun İsrail’e sızmasıyla başlayan bir olaylar zincirini takip ediyoruz. Üzülerek görüyoruz ki Batı dünyası olaylara sadece 7 Ekim tarihindeki baskın gözüyle bakarak Gazze’ye yönelik adeta bir kuşatma ve Gazze içine büyük baskınlar düzenleme Gazze’yi yıkma ve yönetimi sona erdirme ne pahasına olursa olsun ve sivil yerleşim bölgelerine sivil insanlara bombalamalarla yapılan eylemleri görmezden gelme şeklinde bir politika izliyorlar. İki devletli çözüm için müzakereler başlamalı.

Hükümet olarak 3 Haziran’da kurulduktan sonra Cumhurbaşkanımız başkanlığında hükümetin en önemli hedefleri arasında enflasyon ve deprem bölgelerindeki inşa ve imar faaliyetlerinin hızlandırılması bulunuyordu. Enflasyonla mücadele topyekun bir mücadele. Merkez Bankamızın kanununda bankanın hedefi fiyat istikrarını sağlamak olarak verilir.

FAHİŞ FİYATLAR MÜCADELE HANGİ AŞAMADA?

Ticaret Bakanlığı olarak üstüme yüklenmiş görev ise piyasalarda fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı denetimler yoluyla mücadele yapmaktır. Biz bu denetimleri il ticaret müdürlükleri bünyesindeki denetim elemanları vasıtasıyla yapıyoruz. Elimizdeki yetkiyle sektörlere ve ürünlere yönelik yönetmelikler çıkarıyoruz ve bunların uygulanmasını sağlıyoruz. Çok yakında ÖSYM üzerinden KPSS ile 1500 memur alımını gerçekleştirip denetçi olarak eğitip piyasada denetimlerde görevlendireceğiz.

Otomotiv sektöründe maalesef stokçuluk ve haksız ticari uygulamalar şeklinde piyasayı altüst eden süreç yaşanmıştı. Aldığımız tedbirlerle, denetimlerle kesilen cezalarla sektörde normalleşmeyi sağladıktan sonra emlak sektöründe de benzer uygulamalara girdik. İki hafta kadar önce perakende sektörüyle görüşmeler yaptık ve onlara dedik ki, fiyat indirim kampanyası başlatın. Enflasyonu yenmek için sizin de fiyat indirme dalgasına katılmanız gerekiyor çağrısında bulunduk. 

 

 

Haberin Ayrıntıları Geliyor…
sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş