Bakan Nebati’den önemli açıklalar

Hazine ve Maliye Bakanı ve Mersin Milletvekili Adayı Dr. Nureddin Nebati AK Parti Mersin Aday Tanıtım Toplantısı’nda konuştu.

Bakan Nebati’den önemli açıklalar
Yayınlama: 14.04.2023
A+
A-

Bakan Nebati’nin açıklamaları şöyle:

Bu mübarek Ramazan gününde, insanıyla, tarihiyle, yaylaları, narenciye bahçeleri, sahil yollarıyla; her yanı mutena bir güzellikle bezenmiş Mersin’imizde sizlerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu mübarek Ramazan gününde, insanıyla, tarihiyle, yaylaları, narenciye bahçeleri, sahil yollarıyla; her yanı mutena bir güzellikle bezenmiş Mersin’imizde sizlerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedî azaptan kurtuluş olan Ramazan-ı Şerif’in kardeşlik ve huzur ikliminde sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Yakın zamanda yaşadığımız deprem ve sel felaketleri nedeniyle bu yıl Ramazan ayını, buruk duygularla idrak ediyoruz.

Ancak asrın felaketi karşısında, her kesimden insanımızın sergilediği asrın dayanışması, bizleri bir arada tutan kardeşlik bağlarımızın ne denli sağlam olduğunu açıkça göstermiştir.Mersin’imizin şüphesiz ki en kıymetli cevheri hamiyetli insanlarıdır.- Şehrimizde bin bir rengi, dili ve kültürü yüzyıllardır bir arada yaşatan da, 1. Dünya Savaşı ve Milli Mücadele’de onca yokluğa, yoksunluğa rağmen işgal güçlerine karşı o şanlı mücadeleyi yükselten de,15 Temmuz’da darbecilere karşı direnirken şehit olan Mersinli Erkan Yiğit kardeşimize şehadet şerbetini içiren de, – deprem zamanında o kıymetli dayanışma ve dirayeti inşa eden de şehrimizin toprağıyla, suyuyla, insanıyla hemhal olmuş o Evlad-ı Fatihan ruhunun ta kendisidir.

Bu zorlu günlerde, Mersinli hemşehrilerim de ”komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir” anlayışıyla, depremzede kardeşlerimizin yanına koşmuş, aşını, ekmeğini ve evini tereddütsüz paylaşmıştır. Bu ne güzel bir haslet, bu ne güzel bir kardeşlik hukukudur. İşte şimdi bizler de Mersin’deyiz, siz Mersinli kardeşlerimizle birlikteyiz.

İşte şimdi biz, Mersin’imizi Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Yüzyılı’na güçlü adımlarla taşımak için hazırız. İşte şimdi biz, bu kadim şehrimizi zirvelere çıkarmak, Mersin’imizi şaha kaldırmak için buradayız!Allah’ın izniyle, tüm bunları yan yana ve omuz omuza, siz Mersinli kardeşlerimle birlikte başaracağız!

Bunun için ne diyoruz: Doğru adımlarla yola birlikte devam diyoruz Mersin! Türkiye Yüzyılı için doğru adam Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan diyoruz! 

21 YILDA ve SON DÖNEMDE KAYDETTİĞİMİZ BAŞARILAR

Şöyle dönüp 21 yıl önceki Türkiye’ye bir baktığımızda, dönemin istikrarsız koalisyon hükümetlerinin sebep olduğu nice kriz ve bitmek bilmeyen sayısız sorunlar yumağıyla karşılaşırız.

28 Şubat’ın gölgesinde geçen 2000’li yılların başlarında, sadece siyasal krizlerle değil, 
– insanımızın en temel haklarına yönelik sistemli demokrasi ihlallerinin olduğu,

– teröre her gün köy öğretmenlerini, korucularını şehit veren,- sınır güvenliğini dahi sağlamakta zorlanan,

– kendi tarihine ve öz değerlerine adeta üvey evlat muamelesi yapan,

– vesayet zihniyetinin hüküm sürdüğü bir ülke; – ve adeta tam bir iktisadi buhran ortamıyla karşılaşırız.

Dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Bülent Ecevit arasında yaşanan anayasa fırlatma krizini, Rahmetli Ecevit o zaman bir ”devlet krizi” olarak nitelemişti. O vakitler gecelik faizlerin bir ara tam yüzde 7.500’lere kadar fırlamış olduğunu da hatırlatmak isterim. 

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş