Bakan Bolat, Cezayirli mevkidaşı Zitouni ile bir araya geldi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile 55’nci Cezayir Uluslararası Fuarı’na katılmak üzere gittiği Cezayir’de Ticaret ve İhracatı Geliştirme Bakanı Tayeb Zitouni ile bir araya geldi.

Bakan Bolat, Cezayirli mevkidaşı Zitouni ile bir araya geldi
Yayınlama: 24.06.2024
A+
A-

 

Bakan Bolat görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Cezayir ziyaretimiz kapsamında Cezayir Ticaret ve İhracatı Geliştirme Bakanı Sayın Tayeb Zitouni ile çok verimli bir ikili görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşmede, iki ülke arasındaki ticaret hacminin daha da artırılması ve ekonomik iş birliğinin güçlendirilmesi için atılacak adımları detaylı bir şekilde ele aldık.

Bakan Bolat, Cezayirli mevkidaşı Zitouni ile bir araya geldi

Karşılıklı yatırım fırsatları ve ticaret hacmimizi genişletme konularında görüşlerimizi paylaştık. Özellikle, demir-çelik ve kimyevi ürünler gibi sektörlerde ortak projeler ve yatırımların artırılması konularına odaklandık. Her iki ülkenin de karşılıklı fayda sağlayacağı stratejik iş birlikleri üzerinde durarak, geleceğe yönelik somut planlar yaptık. Ayrıca, ithalat izinlerinin kolaylaştırılması ve Türk firmalarının yaşadığı zorlukların giderilmesi için aksiyon alınması gerektiğini ifade ettik. Ticaret Bakanlığı olarak, iş birliklerini geliştirmek ve iki ülke arasındaki ekonomik bağları daha da kuvvetlendirmek için yorulmaksızın çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş