ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın; Yüzde 99,8’lik artış yüzümüzü güldürdü

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, Türkiye’nin Ağustos ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi.

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın; Yüzde 99,8’lik artış yüzümüzü güldürdü
Yayınlama: 04.09.2023
A+
A-

Türkiye’nin Ağustos ayı ihracat rakamlarını değerlendiren ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, ‘’Tüm zamanların Ağustos ayı rekorunu kırmamızın yanı sıra, TL ile ihracatta bir önceki yılın aynı göre yüzde 99,8’lik artış göstererek, 166 ülke ile 9.698 firmamızın TL ile ihracat yapmamız memnuniyet vericidir. Bu rakamlar yüzümüzü güldürmüştür. Bu adımlar dövizin risklerinden bizi koruyacağı gibi, ihracatçılarımızı daha öngörülebilir kılarak, cari açığın artışını da kısmen önleyecektir.‘’ dedi.   

ASKON  Genel Başkanı Aydın konuya ilişkin şunları ifade etti;
Küresel anlamda resesyonların ve ekonomik zorlukların yaşandığı ortamda, yaşadığımız büyük depremlere rağmen 3,8’lik büyüme ve ardından ihracatta tüm zamanların Ağustos ayı rekorunu kırmamız büyük bir başarıdır. Bu başarıda ayrı bir parantezi Türk Lirası ile yapılan ihracata açmak gerekmektedir Malum olduğu üzere dövize bağımlılığımızdan kaynaklanan ekonomik sorunlar nedeniyle dış ticarette Türk Lirasının kullanımı ülkemiz ekonomisi açısından her daim önem arz etmiştir. 

Sermaye hareketlerinin serbestliği kapsamında Uluslararası ekonomik ve mali ilişkilerimize hız kazandıracak olan ve doların riskinden kaçınmamızı sağlayarak, dövize olan bağımlılığımızı azaltacak bu adımları son derece önem taşımaktadır. 
Ağustos ayı ihracat rakamlarını incelediğimizde 9.698 firmamız ile 166 farklı ülkede Türk lirası ile ihracatımızı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 99,8 artırmamız büyük bir başarıdır. Türk lirası ile nerede ise yüzde yüze varan bir artışla ihracat yapmamız memnuniyet vericidir. Bu rakamlar yüzümüzü ziyadesi ile güldürmektedir. 
Dış ticarette ulusal paramızı kullanmamız, sıkıntısını ziyadesi ile yaşadığımız döviz ihtiyacımızı azaltarak kurlarda spekülatif müdahalelerin önlenmesinde önemli bir role sahip olacağı gibi, ayrıca uluslararası ticaretin ulusal paramız ile yapılması ihracatçılarımızın öngörülebilirliklerini sağlayarak, cari açığın artışını da kısmen önleyecektir.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş