Asgari ücrette görüşmeler tıkandı! Bakan Bilgin tarih veremedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, uzlaşı sağlanamayan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısından bir gün sonra yaptığı açıklamada, komisyonun dördüncü toplantısına ilişkin bir tarih veremedi. Bilgin, görüşmelerin devam ettiğini söyledi. asgari ücret toplantısıyla ilgili, “Tarih henüz belli değil, görüşmelere devam ediyor” dedi.

Asgari ücrette görüşmeler tıkandı! Bakan Bilgin tarih veremedi
Yayınlama: 21.12.2022
A+
A-

Asgari ücret zammında sona doğru geliniyor. Milyonlar çıkacak kararı heyecanla beklerken, taraflar üçüncü toplantısını dün gerçekleştirdi. Görüşme sonrası ilk açıklama işçi tarafı Türk-İş’ten geldi. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 9 bin TL’nin altındaki bir rakam için masada olmayacaklarını dile getirdi.Atalay, “Bizim teklifimiz 9 bin TL. Kabul ederlerse imzalarız. Altındaki rakama masada olmayız” dedi.

UZLAŞMA SAĞLANAMADI, GÖRÜŞMELER TIKANDI

Türk-İş’in açıklamasının ardından gözler bu sefer de işveren cephesine çevrildi. İşveren temsilcisi TİSK’in bu rakama sıcak bakmadığı öğrenildi. Uzlaşma sağlanamadığı için nihai kararın son toplantıda verilmesi bekleniyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise son toplantı hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.

“TARİH HENÜZ BELLİ DEĞİL”

Bakan Bilgin, “Tarih henüz belli değil, görüşmelere devam ediyor” dedi. Bilgin’in açıklaması sonrası asgari ücret zammıyla ilgili merak da yeniden yükseldi. Şimdi tüm gözler toplantı tarihiyle ilgili gelecek açıklamaya çevrildi.

Sizce asgari ücret 9.000 ? olacak mı?

— Haberler.com (@Haberler) December 20, 2022

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş