ASELSAN ve TUSAŞ devler listesinde

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü’nün (SIPRI) raporuna göre, savunma sektöründeki en büyük 100 şirketin 2021’de silah ve askeri hizmet satışları bir önceki yıla göre yüzde 1.9 artışla 592 milyar dolara ulaştı. Böylece satışlar 7 yıldır art arda arttı.

ASELSAN ve TUSAŞ devler listesinde
Yayınlama: 06.12.2022
A+
A-

Dünya genelinde, Kovid – 19 salgınının neden olduğu sorunlara rağmen silah satışlarındaki artış art arda yedinci yıla taşındı. Savunma sektöründeki en büyük 100 şirketin yer aldığı listede ASELSAN 56’ncı sırada, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) da 84. sırada yer aldı.

Raporda, geçen yıl artışın bir önceki yıla göre daha yüksek olduğuna dikkat çekilirken, söz konusu artışın Kovid – 19 öncesi dört yıl ortalaması olan yüzde 3.7’lik artışın altında kaldığı belirtildi.

Çinli şirketler listede

Rapora göre, küresel silah satışları 2015’ten bu yana istikrarlı bir şekilde artarken, SIPRI, Çinli şirketleri ilk kez yıllık listesine dahil etti. Rusya – Ukrayna savaşının dünyadaki silah şirketleri için tedarik zinciri sıkıntılarını arttırdığına yer verilen raporda, Batılı ülkeler için Rusya’nın silah üretiminde kullanılan hammaddelerin önemli bir tedarikçisi olduğu vurgulandı.

sonbasin.com / Milliyet.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş