Art Dubai dijital bölümüyle renkli bir seçki sunuyor

İlk kez geçen yıl dijital bölüme yer veren Art Dubai, bu yıl da renkli bir seçki ile sanatseverleri ağırlıyor.

Art Dubai dijital bölümüyle renkli bir seçki sunuyor
Yayınlama: 03.03.2023
A+
A-

DUBAI (AA) – Küratörlüğünü Singapurlu eğitimci ve sanat yazarı Clara Che Wei Peh’in üstlendiği bölümde, farklı ülkelerden 22 galeri yer alıyor.

Fuara dair izlenimlerini AA muhabiriyle paylaşan Clara Che Wei Peh, seçkiyi oluştururken olabildiğince ekosistemdeki farklı aktörlere imkan tanımak istediklerini belirterek, “Bu nedenle yalnızca eser sahiplerine değil, aynı zamanda platformlara ihtiyaç duyan sanatçı koleksiyonerleri ve yeni işbirliği biçimlerini çalıştırmak istedik.” dedi.

Wei Peh, sanal altyapıdaki yeni ekonomilerde de kültürel ekosistemin yeniden şekillendiğine dikkati çekerek, “Gelen ziyaretçiler dijital işlere çok fazla ilgi gösteriyorlar ve merak ettikleri için çok fazla soru soruyorlar. Bu ilgili soruların dijital sanatları geliştireceğini ve gelecek yıllar çok daha fazla üretim ve kolektörü sektöre kazandıracağını düşünüyorum.” diye konuştu.

“Çok ciddi koleksiyoner desteği var”

Pilevneli Galeri direktörü Aslı Pamir de galeri olarak dijital bölümde Refik Anadol, Ali Elmacı ve Hans op de Beeck olmak üzere üç sanatçıyla yer aldıklarını belirterek, fuarda dijital bölüme gösterilen ilgiden memnun olduklarını dile getirdi.

Bu bölümde 4 eseriyle sanatseverlerle buluşan Refik Anadol ise “Doğa serisinden eserlerim burada sergileniyor. Çok ciddi koleksiyoner desteği var. Çok şükür yaptığımız işler müzeler ve duayen koleksiyonerler tarafından tanınıyor.” ifadelerini kullandı.

Seçkide Anadol’un “Machine Hallucinations: Satellite Simulations”, “Forest Pigmentations”, “Floral Pigmentations” ve “Renaissance Dreams” eserleri sergileniyor.

Art Dubai dijital bölümde, Miami’den 6529, Lagos’tan Afrofutourism, Cidde’den Akthr x Aorist, Lizbon’dan Artemis, Paris’ten Galleria Continua, Tokyo’dan DDE NFT Art Project prod. by Shun Art Gallery, İsviçre’den Fakewhale X Objkt One, Azerbaycan’dan Gazelli Art House, New York’tan TRLab ve JPG, Cenevre’den Lian Foundation, Londra’dan Unit London, Singapur’dan The Upside Space, Tiflis’ten Window Project, Kahire’den Wizara ve Dubai’den ise UAE NFT, Morrow collective: UAE First Immersion, Galloire, Art in Space ve Crypto Oasis galerileri yer aldı.

Madinat Jumeirah’da gerçekleştirilen fuar, 5 Mart’a kadar ziyaret edilebilecek.

Muhabir: Salih Şeref

sonbasin.com / AA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş