Apple hisseleri rekor kırdı… Piyasa değeri zirveyi yeniledi!

Apple’ın hisseleri Çarşamba günü rekor bir kapanışa tırmanarak 3 trilyon dolarlık piyasa değerinin eşiğine geldi.

Apple hisseleri rekor kırdı… Piyasa değeri zirveyi yeniledi!
Yayınlama: 29.06.2023
A+
A-

Refinitiv verilerine göre, iPhone üreticisinin hisseleri %0,6 artarak günü 189,25 dolardan tamamladı ve Apple’ın piyasa değeri 2,98 trilyon dolara ulaştı.

Bu, Apple’ın hisseleri için üst üste ikinci rekor kapanış oldu.

Apple hisseleri rekor kırdı... Piyasa değeri zirveyi yeniledi!

EN SON GEÇEN SENE REKORUNU YENİLEMİŞTİ

Apple gün içi işlemlerde 3 Ocak 2022’de kısa bir süreliğine 3 trilyon doların üzerine çıkmış ve seansı bu seviyenin hemen altında kapatmıştı.

Dünyanın en değerli şirketinin hisselerindeki son artışlar, ABD Merkez Bankası’nın faiz artırım kampanyasının sonuna yaklaştığı yönündeki bahisler ve yapay zeka potansiyeline ilişkin iyimserliğin etkisiyle Wall Street’in teknolojiyle ilgili birçok ağır topunun bu yılki güçlü toparlanmalarını takip ediyor.

Apple 2023’te %46 artış gösterirken, Nvidia (NVDA.O) %185 artış göstererek borsa değeri 1 trilyon doları aşan ilk yonga üreticisi oldu. Tesla (TSLA.O) ve Meta Platforms (META.O) bu yıl iki kattan fazla arttı ve Microsoft (MSFT.O) %40 değer kazandı.

Apple hisseleri rekor kırdı... Piyasa değeri zirveyi yeniledi!

VİSİON PRO 3 TRİLYON DOLARLIK DÖNÜM NOKTASI

Apple’ın 3 trilyon dolarlık dönüm noktasına yaklaşması, on yıldan uzun bir süre önce iPhone’un piyasaya sürülmesinden bu yana en riskli yatırımı olan pahalı bir artırılmış gerçeklik başlığının 5 Haziran’da piyasaya sürülmesinin ardından geldi.

Apple’ın Mayıs ayındaki en son üç aylık raporu da gelir ve kârda bir düşüş olduğunu gösterdi, ancak yine de analistlerin beklentilerini aştı. Hisse geri alımlarının istikrarlı geçmişiyle birlikte bu mali sonuçlar, küresel ekonomik belirsizlik döneminde yatırımcılar arasında güvenli bir yatırım olarak itibarını pekiştirdi.

Apple’ın hisselerindeki son kazançlar, analistlerin şirketin gelecekteki kazançlarına ilişkin tahminlerini geride bıraktı. Refinitiv verilerine göre, hisse senedi şu anda beklenen kazancın yaklaşık 29 katı ile Şubat 2022’den bu yana en yüksek katından işlem görüyor.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş