Apple, 22 rakibini yasakladı… Reklam alanı bile satın alamayacaklar!

Hindistan’da mağaza açmaya hazırlanan Apple, mağazayı açacağı alışveriş merkezinin etrafında rakiplerinin faaliyet göstermemesi için yasak koydu. Aralarında Google, Facebook ve Amazon’un da bulunduğu listede 22 teknoloji devi bulunuyor.

Apple, 22 rakibini yasakladı… Reklam alanı bile satın alamayacaklar!
Yayınlama: 13.04.2023
A+
A-

Hindistan’daki ilk Apple Mağazalarının açılışı öncesinde, Apple’ın 22 rakip markayı mağaza çevresindeki “özel bir bölgeden” men ettiği bildiriliyor. Bu markalar arasında Amazon, Facebook, Google ve Twitter da bulunuyor.

iPhone üreticisi, alışveriş merkezi kira sözleşmesindeki bir maddeyi kullanarak bu markaların bölgede sadece mağaza açmasını değil, reklam alanı satın almasını bile yasakladı.

Apple, 22 rakibini yasakladı... Reklam alanı bile satın alamayacaklar!

HİNDİSTANDAKİ İLK APPLE STORE MAĞAZASI OLACAK

Hindistan hükümeti, ülkedeki imalat sektörünü canlandırmak amacıyla, içinde satılan ürünlerin yüksek bir yüzdesi Hindistan’da üretilmediği sürece herkesin tek markalı mağazalar açmasını yasakladı.

Apple bu konuda uzun yıllar boyunca hükümetle zorlu müzakereler yürüttü, ancak Hindistan’da iPhone montajını önemli ölçüde artırdıktan sonra nihayet gerekli izinler verildi.

Apple, 22 rakibini yasakladı... Reklam alanı bile satın alamayacaklar!

22 RAKİBİNE YASAK GETİRDİ

Apple’ın mağaza açacağı yerde 22 rakibini engellediği anlaşma şu şekilde:

Anlaşma uyarınca, “Lisans veren, ‘Rakip Markalar’ olarak listelenen markalardan herhangi birine, münhasırlık bölgesinde gösterilen alışveriş merkezi alanı içinde ürün ve hizmetlerinin perakende satışını, reklamını, satışını, sunumunu, teşhirini ve ticaretini yapmak üzere perakende mağazaları kurmak için herhangi bir alan işgal etmek üzere lisans, alt lisans, kiralama, alt kiralama veya başka bir düzenleme vermeyecek veya tahsis etmeyecektir.”

Apple mağazasının bulunduğu yerde mağaza açamayacak ve reklam alanı satın alamayacak 22 teknoloji firması;

Amazon
Facebook
Google
LG
Microsoft
Sony
Twitter
Bose
Dell
Devialet
Foxconn
Garmin
Hitachi
HP
HTC
IBM
Intel
Lenovo
Nest
Panasonic
Toshiba

Yasaklanan bir markalardan biri iPhone üreticisi olan Foxconn firması. Araştırmacılar bu firmanın Apple’ın yasaklar listesinde neden bulunduğunu anlamasa da şirketin öngörülmeyen davranışlarının halkla ilişkiler açısından risk uyandırdığı belirtiliyor.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş