Ankara’ya getirilen depremzedeler GSB yurtlarına yerleştiriliyor

Kahramanmaraş merkezli olan ve 10 ili vuran depremlerde evleri yıkılan depremzedeler, Ankara’nın Çubuk ilçesindeki Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) yurduna yerleştiriliyor.

Ankara’ya getirilen depremzedeler GSB yurtlarına yerleştiriliyor
Yayınlama: 10.02.2023
A+
A-

Depremin etkilediği illerde evleri yıkılan yaklaşık 1000 depremzede, Ankara Valiliği koordinasyonunda Afet Koordinasyon Merkezinde kayıtlarının yapılmasının ardından Esenboğa Mahallesi’ndeki Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi içerisinde bulunan Çubuk Erkek Kız Öğrenci Yurdu’na götürülüyor.

Ankara'ya getirilen depremzedeler GSB yurtlarına yerleştiriliyor

Yurda getirilen depremzedelerin her türlü ısınma, giyinme, temizlik ve yemek ihtiyacı karşılanırken, bebekler için bebek bezi, çocuklar için ise oyuncaklar temin ediliyor.

Ankara'ya getirilen depremzedeler GSB yurtlarına yerleştiriliyor

‘1 YENGEMİ 3 YEĞENİMİ KAYBETTİM’

Depremin vurduğu Kahramanmaraş’ta, Onikişubat ilçesi Tekerek Mahallesi’nde eşi ve 3 çocuğu ile birlikte depremi yaşayan Şükran Gayret (39), depreme evde ailesiyle birlikte uykuda yakalandıklarını belirtti. Sarsıntı nedeniyle çocuklarıyla birlikte hareketsiz kaldıklarını ifade eden Gayret, “Sarsıntı bitince hızlı bir şekilde binanın boşaltılması söylendi. Biz de hızlı bir şekilde arka arkaya indik. Çok şükür hepimiz sağ çıktık. Büyük ağabeyim ailesiyle birlikte enkaz altında kaldı. Ağabeyim enkazdan sağ kurtuldu ama 1 yengemi ve 3 yeğenimi kaybettim. Sonrasında zor durumlar geçirdik, 2 gün kulübede kaldık. Soğukta üşüdük, donduk. Burada bizlere yurt ayrıldığı söylendi. Bizi buraya getirdiler. Allah razı olsun. Evimizin durumu şu an nasıl bilemiyoruz. Psikolojik olarak çocuklar da etkilendi. Buraya sığındık” dedi.

Ankara'ya getirilen depremzedeler GSB yurtlarına yerleştiriliyor

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş