Ankara’da yarıyıl tatili sonrası öğrenciler dersbaşı yaptı

Ankara’da, 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlamasıyla öğrenciler dersbaşı yaptı.

Ankara’da yarıyıl tatili sonrası öğrenciler dersbaşı yaptı
Yayınlama: 20.02.2023
A+
A-

Yarıyıl tatili ile merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremlerin ardından 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi, bugün başladı. Depremlerin 10 ilde neden olduğu yıkım sebebiyle diğer 71 ildeki öğrenciler dersbaşı yaptı. Afet bölgesinde eğitim öğretim gören 48 bin 457 öğrenci, naklini 71 ildeki okullara aldırdı. Yaklaşık 3 milyon öğrenci bulunan 10 ildeki okullarla ilgili durumun da yarın Milli Eğitim Bakanlığı’nca açıklanacağı bildirildi. Deprem bölgesinden gelen 15 öğrencisi bulunan Çankaya ilçesindeki Ahmet Andiçen İlkokulu’nda öğrenciler sabah okul bahçesinde toplandı. Düzenlenen törenin ardından, öğrenciler dersliklerindeki yerlerini aldı.

Ankara'da yarıyıl tatili sonrası öğrenciler dersbaşı yaptı

4’üncü sınıf öğrencisi Berke Tuna Arslan, okullar yeniden açıldığı için çok mutlu olduğunu belirterek, “Arkadaşlarımızı göreceğiz, eğleneceğiz zaten son 3 ayımız kaldı, sonra okullar kapanacak. Son senemizi güzel geçirmek istiyoruz. Deprem olduğundan dolayı sınıfa bazı arkadaşlarımız gelecek; gelsinler, misafirimiz olurlar mutluyum” dedi.

Ankara'da yarıyıl tatili sonrası öğrenciler dersbaşı yaptı

2’nci sınıf öğrencisi Sinem Tarakçı ise okula gelen misafir öğrenciler hakkında, “Onları seveceğim, onlarla oyun oynayacağım” diye konuştu.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş