Ankara ile İnönü Üniversitesi, depremin yaralarını birlikte saracak

Ankara Üniversitesi ile eşleştirildiği Malatya’daki İnönü Üniversitesi’nin rektör, rektör yardımcısı, genel sekreter ve daire başkanları, deprem sonrası yaşanan sorunların çözümü için toplantı yaptı.

Ankara ile İnönü Üniversitesi, depremin yaralarını birlikte saracak
Yayınlama: 19.02.2023
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen üniversiteler, sorunlarının çözülmesi için Yükseköğretim Kurulu’nca (YÖK) bölge dışındaki bazı üniversiteler ile eşleştirildi. Bu kapsamda Ankara Üniversitesi de Malatya’daki İnönü Üniversitesi ile eşleşti. İlk toplantı; 2 üniversitenin rektör, rektör yardımcıları, genel sekreteri ve daire başkanlarının katılımı ile çevrim içi yapıldı. Deprem nedeniyle bölgede bulunan TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal’ın da kısa bir süre katıldığı toplantıda, İnönü Üniversitesi’nin deprem sonrası karşı karşıya kaldığı sorunların çözümü için yapılacak ortak çalışmalar görüşüldü.

‘CİDDİ BİR İŞ OLARAK GÖRÜYORUZ’

Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerin, tüm ülkeyi derinden etkilediğini söyledi. İnönü Üniversitesi ile eşleştirilmekten memnuniyet duyduklarını ifade eden Ünüvar, “Depremden etkilenen üniversitemizin yarasına bir nebze derman olabilirsek, ne mutlu bize” dedi. Toplantıya geniş bir kadro ile katıldıklarına dikkat çeken Ünüvar, “Ankara Üniversitesi olarak bu eşleştirme konusunu bir vaka-i adiye olarak görmüyoruz. Bunu ciddi bir iş olarak görüyoruz. Sadece depremin akut dönemini kapsayan bir çalışma olmasını da istemiyoruz. Bu iş birliğini bilimsel, akademik ve insani kardeşliğimizi besleyen bir vasat haline dönüştürmek istiyoruz” diye konuştu.

Ankara ile İnönü Üniversitesi, depremin yaralarını birlikte saracak

‘GÜÇLÜ BİRİKİMİNDEN İSTİFADE EDECEĞİZ’

İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay da deprem felaketi sonrası yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Malatya şehri ve İnönü Üniversitesi’nin, hayatın normal akışına dönmesi için büyük gayret sarf ettiğini belirten Kızılay, “Bu süreçte YÖK, Ankara Üniversitesi gibi ülkemizin en köklü üniversitesini bize kardeş üniversite yaptı. Bundan memnuniyet duyuyoruz. Ankara Üniversitesi’nin güçlü birikiminden bu süreçte istifade edeceğiz. Ben, rektörümüz şahsında Ankara Üniversitesi ailesine şimdiden çok teşekkür ediyorum” dedi.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş