Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin proje başarısı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN PROJESİ, T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI TARAFINDAN 2023 YILINDA DÜZENLENEN ‘GENÇ İYİLİK IDEATHONU-AFET SONRASI YAŞAM ÜZERİNE FİKİR MARATONU’NDA’ İLK 10’A GİREREK DESTEKLENMEYE HAK KAZANDI.

Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin proje başarısı
Yayınlama: 16.08.2023
A+
A-

Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2023 yılında düzenlenen ’Genç İyilik Ideathonu-Afet Sonrası Yaşam Üzerine Fikir Maratonu’nda’ ilk 10’a girerek desteklenmeye hak kazandı.

Bu çerçevede Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri Hamide Baştürk, Mehmet Fatih, Yağmur Açıkel’in yer aldığı Ütopya Ekibinin projesi ’İyi Oluş Kampı’ çalışmalarına Anadolu Üniversitesi’nde başladı. Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen atölye çalışmasına çok sayıda öğrenci katıldı.

“Hedef kitlemiz depremzede ve üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler”

Proje hedeflerinin kariyer planlama istikametinde olduğunu söyleyen Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı öğrencisi Hamide Baştürk, “Başlangıçta depremden etkilenmiş öğrenciler olan hedef kitlemizi daha sonrasında YKS sınavına girmiş öğrenciler ile birlikte genişletmiş bulunmaktayız. Burada kariyer planı ile birlikte psikodestek olması açısından 4 günlük Samsun gezisi planladık. Birlikte hem eğlenip hem de neyi istediğimizi öğreniyoruz. Aynı zamanda kariyer danışmanlık hizmeti sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

“Öğrenci arkadaşlarımız ile birlikte motivasyon tazeliyoruz”

’Kariyer Planlama’ sunumu yapan T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitmeni Eda Acar ise, “Öncelikle proje için hibe desteği alan Ütopya Ekibi’ni tebrik ediyorum. Bugün burada etkinliğimizin ilk gününde kariyer anlamında ne istediğimizi arayacağız. Uygulamalı kriz yönetimi etkinliği düzenleyerek hem sosyalleşip hem de kriz yönetimi konusunda değerli bilgiler edineceğiz” dedi.

’Kariyer Planlama’ ve ’Kriz Yönetimi’ gibi etkinliklerin ardından katılımcılar Ebru Atölyesi’nde bir araya geldi. Proje çalışmalarının öğrencilerin Samsun gezisi ile devam edeceği belirtildi.

Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin proje başarısı
Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin proje başarısı
sonbasin.com / İHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş