Altında fiyat yönü terse döndü

Geçtiğimiz hafta sert yükseliş göstererek 5 ayın en yüksek seviyesine çıkan ons altın fiyatları, bu hafta açıklanacak önemli ekonomik veriler öncesinde geriledi.

Altında fiyat yönü terse döndü
Yayınlama: 23.10.2023
A+
A-

ABD doları ve Hazine tahvil getirilerinin güçlenmesi ve Orta Doğu’daki çatışmaların küresel çapta yayılacağına dair somut bir işaret olmaması altın fiyatını geriletti.

Ons altın 1964,41 dolara kadar gerilemenin ardından cuma gününe göre yüzde 0,3 düşüşle 1975,61 dolar seviyesinde.

İsrail-Hamas savaşının daha geniş bir Orta Doğu çatışmasına dönüşebileceği korkusuyla yatırımcıların güvenli liman olarak külçe altını tercih etmesiyle ons altın fiyatı son iki haftada yaklaşık %9 yükseldi.

IG stratejisti Yeap Jun Rong, “Altın fiyatları son zamanlarda Orta Doğu’daki çatışmalardan kaynaklanan güvenli liman akımlarına dayanıyor ve insani yardıma ve rehinelerin serbest bırakılmasına odaklanılması, İsrail’in olası bir kara saldırısının bekleyebileceğini gösteriyor. Bu durum, en azından şimdilik, fiyatlarda kısa vadede bir miktar gevşemeye neden olabilecek daha fazla tırmanma riskini sınırlayabilir, ancak herhangi bir çatışma tırmanışı güvenli limandaki çekişi kolayca yenileyebilir” dedi.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş