Altın yatırımcısına son dakika uyarısı: Bu akşama dikkat edin

Orta Doğu’da artan gerilim ve jeopolitik risklerle yükselişe geçen Altın fiyatlarının FED’den gelecek mesajlarla yönünün yeniden belirlemesi bekleniyor.

Altın yatırımcısına son dakika uyarısı: Bu akşama dikkat edin
Yayınlama: 01.11.2023
A+
A-

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankasının (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları öncesinde pozitif seyrederken, İsrail-Filistin çatışması ve Japon varlıkları kaynaklı oynaklık devam ediyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, ”Bugün aksam FED toplantısı var, iki günlük toplantı 21:00 itibarıyla son bulmuş olacak. 21:30’da Amerika’yı takip edeceğiz. Altın ve faiz dediğimiz zaman ters işlemişti biliyorsunuz. Faiz arttıkça altında bir baskılanma görmüştük, ama son zamanlardaki Orta Doğu’daki karışıklık altın tarafından yükselişler yarattı. Ama bu hafta itibariyle daha çok sakinlediğini görüyoruz altın fiyatlarının. Bugünkü toplantıda Powell ‘in ılımlı konuşması bekleniyor. Altının da yolunun açılması gibi bir ılımlı konuşma bekleyebiliriz. En azından faiz tarafında bir miktar bekle gör politikası izlenebilir.

Altın daha sonrası jeopolitik gelişmelerden etkilenecek. İki ileri bir geri şekilde hızlı hareketler gerçekleşiyor. Yatırımcıların dikkatli olması gerekiyor. Önümüzdeki süreçlerde altın fiyatları desteklenecektir.” dedi.

ALTINDA YIL SONU BEKLENTİSİ

”Gram altın 1800 TL üzerinde seyrine devam ediyor. Eğer Ons’ta 2000 TL’ nin üzerindeki hareketlenme devam ederse gram altında, 2000 TL’ nin yolu açılmış oldu. Gram altındaki düşüş v

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş