alman ambargosu ‘Yeni Altay’ tankını güçlendirdi

Arifiye’deki tesislerde üretilen 2 Yeni Altay Tankı bugün (23 Nisan) test için törenle teslim edilecek.

alman ambargosu ‘Yeni Altay’ tankını güçlendirdi
Yayınlama: 23.04.2023
A+
A-

Kolu ile ilgili Ekonomim gazetesinden Vahap Munyar’a konuşan BMC CEO’su Prof. Murat Yalçıntaş, Projenin önünü tıkayan ihracat lisansı kısıtlarına tabi sistemlerin tanktan arındırılması, yerlerine yerli ve milli sistemlerin entegre edilmesi için yürütülen çalışmaların da hızlandırıldığını açıkladı.

Yalçıntaş, muharebe sahasında meydana gelen değişikliklerin Altay Tankı’na yansıtılmasına yönelik de çok yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirterek , Tankın hareket kabiliyeti, ateş gücü ve bekasına yönelik tüm yeteneklerinin geliştirildiğini söyledi.

Atış kontrol ve araç kontrol sisteminde de önemli değişimler olduğunu belirten Yalçıntaş, Alman ihraç engelini aşabilmek için 11 adet sistemin yerli ve milli çözümlerle değiştirildiğine dikkat çekti

– Alman motor ve transmisyonu yerine Kore firmalarıyla birlikte geliştirilen motor ve transmisyon, güçlendirilen pasif zırh, tanksavar silahları ve hava tehditlerine karşı tanka entegre edilen aktif koruma sistemleri bunlardan bazıları.

Yalçıntaş, “Yeni Altay”ın ortaya çıkışındaki en önemli unsurlardan birinin güç grubunun değiştirilmesi ihtiyacı olduğuna vurgu yaptı:  Bu yaklaşımla “BATU” adı verilen 1500 beygir yerli ve milli tank güç projesine de hız verildi. Bu güç grubu olana kadar ilk tanklarda kullanmak maksadıyla Kore ile motor ve transmisyon üreticisi şirketler ile yoğun çalışmalar yürütüldü. 23 Nisan’daki (bugün) törende bu güç grupları ile BMC tarafından tamamen Arifiye Tesislerinde üretilen ilk 2 tankın test edilmek üzere Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) teslimatı gerçekleştirilecek. 2026 yılının ikinci yarısından itibaren de “Altay Tankı”na “BATU” güç grubunun entegre edilmesi ve tankın yerlilik oranının yüzde 85’e ulaşması planlanıyor.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş