AFP’den Türkiye’ye savunma sanayii övgüsü: İddiasını ortaya koydu…

Dünyanın en eski havacılık fuarı olan Paris Air Show’a Türk damgası. Dünyaca ünlü haber ajansı Fransız haber ajansı Agence France Press (AFP), yerli ve milli uçaklarıyla fuarda yer alan Türkiye’ye savunma sanayii övgüsünde bulundu.

AFP’den Türkiye’ye savunma sanayii övgüsü: İddiasını ortaya koydu…
Yayınlama: 21.06.2023
A+
A-

Havacılık sektörünün en önemli etkinliklerinden biri olan Paris Air Show başladı. ABD, Almanya ve Fransa gibi ülkelerin yanı sıra Türkiye de savunma sanayisi alanında üretim yaptığı hava araçları ile fuara katıldı. Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) stant açan şirketler arasındaydı.

AFP'den Türkiye'ye savunma sanayii övgüsü: İddiasını ortaya koydu...

Milli havacılık ürünleri olan Anka, Atak, Hürkuş, Gökbey ve Kaan gibi hava araçları fuarda yer aldı. TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), Türkiye’nin ilk milli helikopter motoru, turbodizel havacılık motoru, iki zamanlı benzinli havacılık motoru ve turbojet motorları ile Genel Maksat Helikopteri sergiledi.

AFP’DEN TÜRKİYE’YE ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Fransız haber ajansı AFP’ye göre Türkiye’nin savunma sanayii üreticileri, fuarda gücünü göstermek isteyen şirketler arasında yer alıyor. Ajans, Türkiye’nin araçlarına gıpta ile bakıldığını yazdı. AFP, yetkililerin açıklamalarına atıfta bulunarak Türkiye’nin savunma sanayisi ihracatındaki iddiasını Paris Air Show’da da ortaya koyduğunu belirtti.

AFP'den Türkiye'ye savunma sanayii övgüsü: İddiasını ortaya koydu...

“TÜRKİYE SAVUNMA SANAYİİ ALANINDA ‘ÜÇÜN YOL OLARAK GÖRÜLÜYOR”

AFP’nin haberine göre Fransa Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde araştırmacı olan Leo Peria-Peigne, en son yazdığı makalede Türkiye’nin savunma sanayi alanında “üçüncü yol” olarak görüldüğünü kaleme aldı.

BAYRAKTAR TB-2’LER DÜNYA MEDYASININ DİKKATİNİ ÇEKTİ

Baykar’ın ürettiği TB-2 Bayraktar modeli insansız hava araçlarının (İHA) alanında öncü olduğu belirtilen haberde, bu araçların özellikle Ukrayna tarafından kullanıldıktan sonra dünya medyasının dikkatini çektiği vurgulandı.

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü’ne (SIPRI) göre Baykar gibi TEI’nin insansız hava araçları da Kazakistan, Kırgızistan, Malezya, Cezayir, Tunus gibi ülkelere satılıyor.

AFP'den Türkiye'ye savunma sanayii övgüsü: İddiasını ortaya koydu...

‘EN ÇOK İLGİ AFRİKA ÜLKELERİNDEN GELİYOR’

AFP’ye konuşan TUSAŞ İHA Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Ömer Yıldız, insansız hava araçları için en çok ilginin “Afrika ülkelerinden geldiğini, bunun da terörizmle mücadele etmek için olduğunu” söyledi.

‘SAVUNMA SANAYİİ İHRACATININ 10 MİLYAR DOLARA VARMASI UZAK DEĞİL’

Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçıları Derneği (SASAD) Genel Sekreteri Ruşen Kömürcü ise “Savunma sanayinde ihracatın daha da artacağını, ihracatın toplamda 10 milyar dolar varmasının uzak olmadığını” aktardı.

AFP'den Türkiye'ye savunma sanayii övgüsü: İddiasını ortaya koydu...

AFP’ye göre böyle olması durumunda Türkiye, yurt dışına 12,3 milyar dolar değerinde silah satan Fransa’ya çok yaklaşacak. Türkiye savunma sanayii, 2022 yılı içerisinde 4,3 milyar dolar değerinde ihracat gerçekleştirmişti.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş