Adım adım enerji merkezine: Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı’nın temelini attı.

Adım adım enerji merkezine: Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı
Yayınlama: 25.09.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in daveti üzerine günübirlik çalışma ziyaretinde bulunmak için Nahçıvan’a gelen Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Yüksek Meclisi’nde baş başa görüştü.

YENİ BORU HATTININ TEMELİ ATILDI

İki lider, görüşmenin ardından Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı’nın temel atma noktasına görüntülü bağlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aliyev, butona basarak, doğal gaz boru hattının temelini attı.

BOTAŞ VE SOCAR YETKİLİ

Proje ile Bakü Tiflis Ceyhan, Bakü Tiflis Erzurum, TANAP doğal gaz hatlarından sonra Türkiye ve Azerbaycan arasında yeni bir hat olacak. Proje için BOTAŞ ve SOCAR yetkili kılındı.

Adım adım enerji merkezine: Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı

IĞDIR-NAHÇIVAN BORU HATTI

Türkiye-Nahçıvan Doğal Gaz Projesi, iki ülkenin güçlü iş birliğini daha da derinleştirmek ve geliştirmek için önemli bir rol oynayacak. Nahçıvan’ın yaklaşık 500 bin nüfusu, yıllık doğal gaz tüketiminin yarım milyar metreküpe ulaştığı bir bölge olarak dikkat çekiyor. Bu proje hayata geçtiğinde, Nahçıvan’ın doğal gaz ihtiyacı tamamen Türkiye üzerinden karşılanacak.

Türkiye-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı, Doğu Anadolu Doğal Gaz Ana İletim Hattı’ndan ayrılarak Iğdır’dan başlayacak ve Nahçıvan Sederek’e kadar uzanacak. Bu Türkiye bölümü toplamda 85 kilometrelik bir uzunluğa sahip olacak. Bu proje, Nahçıvan ekonomisini canlandırmakla kalmayacak, aynı zamanda bölgede birçok yeni girişim ve yatırım fırsatının önünü açacak.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş