Aboubakar, Kamerun-Sırbistan maçında alev aldı! Dünya Kupası’nda bir ilk

Bir dönem Beşiktaş forması da giyen Aboubakar Sırbistan maçında oyuna girdikten sonra alev aldı. Oyuncu bir gol bir asistle oynayarak takımın gruptan çıkma umutlarını son maça taşıdı.

Aboubakar, Kamerun-Sırbistan maçında alev aldı! Dünya Kupası’nda bir ilk
Yayınlama: 28.11.2022
A+
A-

2022 Katar Dünya Kupası’nın G Grubu’nda Kamerun ve Sırbistan kozlarını paylaştı. Heyecan dolu karşılaşma Al Janoub Stadyumu’nda oynandı. Karşılaşmayı Iraklı hakem Mohammed Al-Hakim yönetti. Zorlu müsabakanın kader adamı Vincent Aboubakar oldu. Kamerunlu yıldız gösterdiği performans ile dikkat çekti.

ONANA KADRO DIŞI KALDI

Oynanan maç öncesi Kamerunlu file bekçisi Onana için şok gelişme yaşandı. Fransız basınına göre Kamerun kalecisi Andre Onana, takım içindeki disiplinsiz davranışları nedeniyle Sırbistan maçı öncesi kadro dışı bırakıldı. 

TOP DİREKTEN DÖNDÜ

Karşılaşma hızlı başladı. Maçın henüz 9. dakikasında sağ kanattan gelen Hırvatistan’da Mitroviç, Tadic ile verkaç yaparak sağ çaprazdan ceza sahasına girdi ve topu sola çekip sol ayağıyla uzak köşeye doğru vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak yan direkten geri döndü.

Aboubakar, Kamerun-Sırbistan maçında alev aldı! Dünya Kupası'nda bir ilk

NET FIRSAT KAÇTI

17. dakikada Sırbistan sağ kanattan taç atışı kullandı. Tadic ceza sahasında topu önüne aldı ve çizgi üzerinden içeriye ortaladı, savunmanın uzaklaştıramadığı top Mitrovic’in önünde kaldı. Yıldız futbolcunun şutu az farkla auta gitti.

GOL PERDESİNİ KAMERUN AÇTI

Kamerun’da sol köşeden kullanılan köşe vuruşunda Kunde’nin ceza sahasında ön direğe ortalığı topu Nkoulou arka direğe aşırdı ve boş durumda bulunan Castelletto topu filelere gönderdi. Castelletto, Kamerun formasıyla ilk golünü atmış oldu.

Aboubakar, Kamerun-Sırbistan maçında alev aldı! Dünya Kupası'nda bir ilk

2014 YILINDAN SONRA İLK GOL

Rigobert Song yönetimindeki Kamerun Milli Takımı, 2014 yılından bu yana Dünya Kupası maçlarında gol atmamıştı. Castelletto’nun 29. dakikada attığı gol ile Kamerun bu hasrete son verdi.

SIRBİSTAN KARŞILIK VERDİ

45+1’de Sırbistan’ın beraberlik golünü Pavlovic attı. Sol iç kulvardan frikikte Tadic sol ayağıyla ortayı yaptı, ceza alanı içi sağ çaprazında bulunan Pavlovic’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak uzak köşeden ağlarla buluştu.

MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ

Beraberlik golünden 2 dakaika sonra Sırbistan bir gol daha atarak öne geçti. Ceza sahası içi sağ çaprazında topu kontrol eden Zivkovic, biraz geriye pasını çıkardı. Ceza alanı dışı sağ çaprazında topla buluşan Milinkovic-Savic sol ayağıyla vuruşunu yaptı ve topu kalecinin solundan yakın köşeden ağlara gönderdi.

Aboubakar, Kamerun-Sırbistan maçında alev aldı! Dünya Kupası'nda bir ilk

MITROVIC AFFETMEDİ

53. dakikada Aleksandar Mitrovic ile Sırbistan skoru 3-1’e getirdi. Kamerunlu futbolcular keni yarı sahasında paslaşırken tadic araya girdi ve topu hemen Savic’e gönderdi. Savic ceza sahasına girdi ve sağındaki Zivkovic’in önüne gönderdi. Zivkovic’in bekletmeden altıpasta boş olan Mitrovic’i görmesiyle golcü futbolcu ağları havalandırdı ve Sırbistan 3-1 öne geçti.

ABOUBAKAR SAHNEDE

Karşılaşmanın 64. dakikasında savunma arkasına sarkan Aboubakar sağ çaprazdan ceza sahasına girdi. Kaleci Savic bu esnada açıldı. Savic’le yakın mesafede bulunan Aboubakar sağ ayağıyla aşırtma vuruş yaptı ve meşin yuvarlaağı ağlarla buluşturdu.

Aboubakar, Kamerun-Sırbistan maçında alev aldı! Dünya Kupası'nda bir ilk

BERABERLİK GELDİ

Heyecan dolu karşılaşmada Kamerun, 3-1 geri düşmesine rağmen 66. dakikada beraberliği yakaladı. Savunma arkasına sarkan Aboubakar sağ çaprazdan ceza sahasına girip soluna pasını çıkardı. Sol çaprazda bulunan Moting, sol ayağıyla yaptığı tek vuruşla takın köşeden ağları havalandırdı.

ABOUBAKAR ALEV ALDI

Vincent Aboubakar, 1966’dan bu yana bir Dünya Kupası maçında yedek kulübesinden oyuna dahil olup hem gol atıp hem asist yapan ilk Afrikalı futbolcu oldu.

Aboubakar, Kamerun-Sırbistan maçında alev aldı! Dünya Kupası'nda bir ilk

N’KOUDOU OYUNDA

81. dakikada Kamerun’da Mbuemo oyundan çıkarken yerine Beşiktaşlı N’Koudou oyuna girdi.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve iki takım da sahadan 1 puanla ayrıldı. Kamerun son maçında Brezilya ile oynayacak, Sırbistan ise İsviçre ile karşılaşacak.

20 YIL SONRA İLK PUAN

Kamerun, Dünya Kupası’nda 20 yıl sonra puan aldı. Afrika ekibi, son galibiyetini ve puanını 2002’de Suudi Arabistan’ı 1-0 yenerek almıştı. Kamerun, 2006 yılında Dünya Kupası’na katılamadı, 2010’da ve 2014’te 3 mağlubiyet aldı. 2018 yılında dev organizasyona katılamayan Afrika ekibi 2022 Dünya Kupası’na katıldı ve ilk puanını bu maç ile aldı.

sonbasin.com / Milliyet.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş